„Klubrádió
Klubdélelőtt

Emlékezős lett a Klubdélelőtt

13/09/2019 20:15

| Szerző: Klubrádió

Rajk László Kossuth-díjas építésztől, a demokratikus ellenzék fontos tagjától és Konrád György írótól is búcsúztunk a Klubdélelőttben. Pásztor Erzsi szintén Kossuth-díjas színművésznő hatvan éve végzett a főiskolán, ebből az alkalomból és születésnapjához közeledve is köszöntöttük, akárcsak Petőcz András írót.

2019. szeptember 14. Klubdélelőtt (2019. szeptember 14., szombat 09:00)
157:00
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
A Klubdélelőtt témái és vendégei:

A műsort az előző nap elhunyt Konrád Györgyöt megidéző beszélgetéssel kezdtük.

 
Konrád György
 

A Klubdélelőtt folytatásában Petőcz András írót születésnapján köszöntöttük. Csak egy mondat elöljáróban tőle: „Növesztettem, és még mindig növesztem a magam testét, és néha csodálkozom, ahogy körülnézek: ez itt mind-mind én vagyok. Könyvek és képek és versek és novellák és regények...”

Pásztor Erzsi Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművész hatvan évvel ezelőtt végzett a Színművészeti Főiskolán, amiért a napokban megkapta a gyémántdiplomát. De ha már eljön hozzánk vendégségbe, közelgő születésnapján is felköszöntöttük.

Átadták a Tolnay Klári-díjakat Mohorán
 
Pásztor Erzsi Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművész (k) és a Tolnay Klári Művészeti díjjal kitüntetett Nagy Anna Jászai Mari-díjas színművész (b) és Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas iparművész, színházi látvány-, díszlet- és jelmeztervező (j) a mohorai Tolnay Klári Emlékházban 2019. szeptember 13-án. MTI/Komka Péter
 


Szabó Réka és Cuhorka Emese, a több nemzetközi díjat nyert, A létezés eufóriája című film rendezője és táncművésze voltak vendégeink.

Sugár Berci néven volt gyereksztár, felnőve Beryként lett popénekes, tizenöt éve azonban már csak a jógának él.

 
Rajk László (Budapest, 1949. január 26. – Budapest, 2019. szeptember 11.) Kossuth-díjas magyar építész, díszlettervező, a demokratikus ellenzék tagja, politikus. (wiki)
Fotó: AFS.ORG.PL
 


Rajk László építésztől, belsőépítésztől, látványtervezőtől, a magyar demokratikus ellenzék meghatározó tagjától búcsúztunk. A két legutolsó film, amiben dolgozott, az Oscar díjas Nemes Jeles László Saul fia, és ugyancsak az ő rendezésében a Napszállta. Mind a kettő látványtervét ő csinálta. Hetvenévesen, rövid lefolyású, súlyos betegség után hagyott itt minket.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg! Címlapi kép: pixabay.

Klubdélelőtt
2019. szeptember 14., szombat 09:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa