„Vásároljon

Kulturális magazinműsorunk Warholik Zoltánnal és vendégeivel.

Műsorhoz kapcsolódó cikkeink:

Egy őrszem az SZFE ereszén: Pogány Judit
Ötös – Kultúrcsütörtök

Egy őrszem az SZFE ereszén: Pogány Judit

2020. szeptember 13. 10:23

Idén 55 éve van a színi pályán, jóllehet nem szerzett egyetemi diplomát. Mégis fontosnak tartotta, hogy múlt héten ő is őrszemként demonstráljon a Színház- és Filmművészeti Egyetem ereszén. Rendíthetetlen igazságérzetről, börtönbéli vendégjátékokról és otthoni, négygenerációs süncsaládról is egyaránt beszélgettünk a Kossuth-díjas Pogány Judittal, éppen 76. születésnapján. Mellette Mr. Cselló, azaz Kalmus Felicián is az Ötös vendége volt.

Tiszta hangok
Ötös – Kultúrcsütörtök

Tiszta hangok

2020. június 20. 14:02

Akusztikai délelőttöt tartottunk az e heti, csütörtöki Ötösben. Az egyik legszebben beszélő magyar színészünkkel, Rajkai Zoltánnal kezdtük a kétórás műsort. Majd a legtestesebben zengő hangszer, az orgona hazai nagymesterét, Fassang Lászlót hívtuk stúdiónkba, akihez vendég is érkezett: Szokolay Dongó Balázs népzenész. Ő erdélyi furulyával is lekísérte a délelőtti csevegést.

Sikerek és kihívások - színpadon és uszodában
Ötös – Kultúrcsütörtök

Sikerek és kihívások - színpadon és uszodában

2020. június 13. 17:20

Két igazán sugárzó személyiség volt a csütörtöki Ötös vendége. Bár a rádió nem közvetíti a tekinteteket, de hangjuk, kisugárzásuk és történeteik sokaknak adhattak biztatást. Például abban, miként kell jó időben váltani, hogy mindig új impulzusok érjék a művészt, 50 évnyi színpadi pályafutás alatt! Vagy éppen végtaghiányosan mekkora a megtett út a világbajnoki dobogó csúcsáig, motivációt adva az egészségeseknek is. Csütörtökön Bencze Ilona színésznő és Illés Fanni Európa- és világbajnok paraúszó voltak vendégeink.

Naplók a vérzivatarból
Ötös – Kultúrcsütörtök

Naplók a vérzivatarból

2020. június 12. 18:28

Hétrészes hangjáték-sorozatot indítunk szombat délután 2 órától a Klubrádióban, „Naplók a vérzivatarból” címmel. Három napló olvad egybe, s egészítik ki egymást. 1944-48 között íródott naplórészleteket hallunk: Márai Sándor visszaemlékezéseit, továbbá egy 19 éves kassai főiskolás lány "frontélményeit”, majd hadifogságát végigdokumentáló fiatalember élettörténetét. A később egymásra találó, majd egy párt alkotó Gaál Klára és Schwirián György unokája, Szederkényi Olga írta a forgatókönyvet e naplókból. Vele, s a dramaturg-rendezővel, Surányi Andrással beszélgettünk a csütörtöki Ötösben.