„Zajlik
Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig

Fábián László: Akartam vezetni Nepálban, de lebeszéltek róla

5/06/2024 19:07

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Kollégánk, Fábián László nyolc hónap után újra a stúdióban. Nepáli élményeiről is beszámolt.

2024. június 05. Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig (2024. június 05., szerda 13:00)
53:04
00:00
Műsorvezetők: Pető Attila Szerkesztők: Pető Attila

Arról heti rendszerességgel beszámolunk a témával foglalkozó műsorunkban, milyen a magyarországi közlekedés, Pető Attila Kreszprofesszor pedig igyekszik minden felmerülő kérdésre válaszolni. Más országok közlekedéséről, sajátosságairól azonban viszonylag ritkán esik szó. Ezúttal azonban június 5-én különleges adással jelentkezett az Élőben a városból 2.0. A műsor meglepetésvendége, kollégánk, a műsorvezető, Fábián László volt, aki nyolc hónapra Nepálba utazott. Hamarosan újra rendszeresen vezeti a műsort.

 
Pető Attila, Fábián Alexandra és Fábián László
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

"Katmanduban volt a bázisunk, de azért Indiába is át-átcsúsztunk különböző programok, események miatt" – mondta felvezetőjében.

Elmondta, a baloldali forgalmirendű Nepálban is próbálják mederbe terelni a közlekedést, több-kevesebb sikerrel, de már a sávok betartatása és a sávváltás is komoly problémát jelent. Előbbit már bizonyos szakaszokon, a sávok határán kifeszített zsínorokkal is próbálták megoldani, de Fábián szerint ez nem igazán hatékony. Hozzátette: "akartam vezetni Nepálban, de lebeszéltek róla".

Ehhez képest sem tartja sűrűbbnek feltétlenül a baleseteket, valamint rendőri jelenlét esetén az gépjármű vezetők érzékelhetően jobban ügyelnek a közlekedési rendre.

"Az a fajta őszinteség volt a legérdekesebb Nepálban, amely a gyerekkoromban volt jellemző" – mondta el kérdésünkre műsoron kívül Fábián, hozzátéve, hogy a közlekedés ott gyalázatos.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Élőben a városból 2.0 - Autótól a Zebráig
2024.06.05., szerda 13:00
Szerkesztő/Műsorvezető: Pető Attila Kreszprofesszor