„Klubrádió
Ötös - Bódy Gergővel

Fő a magabiztosság

26/02/2019 13:30

| Szerző: Bódy Gergő/Klubrádió

A kutyák világa nem túl bonyolult, de érdemes azért pár dolgot megtanulni a viselkedésükről, hogy az embert ne érje meglepetés, különösen ne érje támadás.

2019. február 26. Ötös - részlet 19.02.26. Monoki Nikolett
11:19
00:00

Az jó, ha van kéznél egy esernyő, egy táska, vagy bármilyen tárgy, amivel meg tudjuk védeni magunkat egy kutyatámadás esetén, de a fontos a magatartás, az önbizalom. Nem tanácsos hirtelen mozdulatokat tenni, és főleg nem szabad hátat fordítani a kutyának. Monoki Nikolett kutyakiképző adott tanácsokat az Ötösben hallgatóinknak.

 
 Forrás: Flickr.com
 

A kutyák sokféleképpen kommunikálnak, és érdemes megtanulni az apró jelzéseik értelmét. Például a farokcsóválás nem mindig az öröm, a boldogság kifejezése. Az ugatás pedig nem föltétlenül jelez támadási szándékot. A mély morgás annál inkább. A kutyák pontosan érzik, hogy ki fél tőlük és kitől kell nekik tartaniuk. Valamiért külön „utaznak” a futókra, biciklizőkre, és érdekes módon a kisgyerekekre is.

Nem kell föltétlenül a szemükbe nézni ahhoz, hogy uraljuk a helyzetet, de tanácsos szembe állni a kutyával. Lényeges a magabiztosság, ez jelzi az állatnak, hogy hol a helye.

Bódy Gergő interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.