„Zajlik
Megbeszéljük...

Gréczy: Lehet Orbán nélküli világ

4/01/2023 18:27

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"Az emberek – ha nagyon akarják – meglátják az ellenzékben a kormányzóképességet" – véli Gréczy Zsolt. A DK parlamenti képviselője szerint a Fidesz után pártja képes lesz a kormányzásra.

2023. január 04. Megbeszéljük - részlet 23.01.04. Gréczy Zsolt
12:47
00:00
Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Fidesz 16 százalékpontot veszített támogatottságából, decemberben ugyanannyival nőtt a párt nélküli szavazók aránya. A Medián azonban más érdekességet is kiemelt: az ellenzék támogatottsága meg sem mozdult decemberben.

"Teljes elemzői konszenzus van abban, hogy a Fidesz népszerűsége esik nem kicsit, nagyon" – mondta a Klubrádiónak Gréczy Zsolt. A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője szerint a felmérés további tanulsága, hogy "az emberek – ha nagyon akarják – meglátják az ellenzékben a kormányzóképességet".

Azt elismerte, "nem könnyű a Fideszről lemálló szavazatokat összeszedni". Meggyőződése szerint a Demokratikus Koalíció a legerősebb elenzéki párt, és kormányváltást követően – szakértői munkával – képes lesz a kormányzásra. Épp ezért kifejezetten ügyelnek arra, hogy az árnyékkormány csak olyan bejelentést tegyen, amelyet teljesíthetőnek tart. Hozzátette, az uniós források sem maradnának el "az Orbán nélküli világban".

A leghatározottabban tagadta, hogy a DK elzárkózna az ellenzéki pártokkal való összefogástól.

Hozzátette, könnyen el tudja képzelni, hogy a Fidesz a következő időszakban további szavazókat veszít.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../ interjú Gréczy Zsolttal
2023.01.04., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György