„Ki
A lényeg

Gulyás: Az EB időhúzásra játszik a kérdőívével

28/09/2023 12:18

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Bizottság időhúzásra játszik a kérdőívvel, amit Magyarországnak küldtek, hogy ne adják oda a tanárok béremelését, ne legyenek egészségügyi fejlesztések – állítja Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A csütörtöki Kormányinfó előtt jelentette be Orbán Viktor, hogy a vártnál nagyobb infláció miatt novemberben nyugdíjkiegészítést fizetnek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is ezzel kezdte tájékoztatóját. A politikus hozzátette, az emeléssel 217 ezer forint körül alakul az átlagos nyugdíjösszeg (mediánról nem beszélt). Ez 190 milliárd forintba kerül.

Gulyás szerint a Bizottság időhúzásra játszik a kérdőívvel, amit Magyarországnak küldtek, hogy ne adják oda a tanárok béremelését, ne legyenek egészségügyi fejlesztések, a magyar hallgatók ne jussanak ki Erasmusra.

A magyar nyelv használatának helyreállítása nélkül, Ukrajnát semmilyen nemzetközi fórumon nem akarja támogatni a kormány.

A gazdasági témában kifejtette, 2024-ben újra növkedés várható Magyarországon. Hozzátette, a térség legjobb növekedését az Európai Központi Bank is Magyarországon látja 2024-re. Amit azonban nem tett hozzá, a nagy zuhanás után természetes, ha nagy növekedést érzékelünk, a helyreálláskor. Kérdés, hogy a költsségvetés és az infláció hogy viseli majd a várható ösztönző lépéseket.

Ezt követően újságírói kérdéesekre válaszolt a politikus:

  • Politikában ritkán látható, nyilvánvaló lebukással állunk szemben – mondta Gulyás Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának adománygyűjtő akciójáról.

Források: hvg.hu, Telex. Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán