„Klubrádió
Megbeszéljük...

Gy. Németh Erzsébet: Közellenségnek kiáltotta ki a kormány Budapestet

11/03/2021 22:06

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A kormány részéről elutasító választ kapott Karácsony Gergely főpolgármester Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével közös ajánlatára, amely szerint oltópontok felállításával segítenének az vakcináció folyamatában. Gy. Németh Erzsébet szerint a döntés nem főváros vezetésének árt első sorban, hanem a budapesti lakosoknak. A főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy a fővárosnak minden eszköze, szakképzett dolgozója meglett volna az oltópontok felállításához.

2021. március 11. Megbeszéljük - részlet 21.03.11. Gy. Németh Erzsébet
07:21
00:00

Visszautasította a kormány Karácsony Gergely főpolgármester Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével és Terézváros polgármesterével közösen, levélben tett ajánlatát, amely szerint a főváros segítene oltópontok kialakításában.

Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta: Karácsony Gergely 10 oltópont felállítását és üzemeltetését ajánlotta fel a fővárosban. Hozzátette, a fővárosnak minden eszköze, szakképzett dolgozója, kapacitása meglett volna az oltópontok felállításához. A módszer kiállt két ingyenes teszetléses próbát is, tehát működhetett volna.

Ennek dacára jött a minősíthetetlen, elutasító válasz a kormány részéről, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesétől. A főpolgármester-helyettes úgy véli, hogy „a kormány közellenségnek kiáltotta ki Budapestet”. Azt is hozzátette, hogy ezzel nem a városvezetésnek, hanem a budapesti lakosoknak árt a kormány.

Közösen lép fel a fővárosi ellenzék a túlóratörvény el
 
Gy. Németh ErzsébetFotó: Balogh Zoltán / MTI
 

Pedig ha csak naponta 100-150 embert lehetne ezeken a pontokon oltani, akkor is sokkal gyorsabban haladhatna az oltás. Lassan pedig ott tartunk, hogy az orvosnak döntenie kell arról, hogy melyik maradjon életben, kinek van több esélye a túlélésre.

Ennek tükrében Gy. Németh felelőtlenségnek tartja, hogy a kormány kihagy egy ilyen lehetőséget.

A teljes beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Megbeszéljük...
21.03.11. 16:50
Riporter: Bolgár György