„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy: A zuglóiak parkosítást akarnak, nem kiárusítást

13/08/2021 08:24

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A lakók akarata ellenére vett volna meg Tiborcz István üzlettársa egy közel 700 milliós zuglói telket. Hadházy Ákos szerint célszerűbb lenne másképp hasznosítani, például parkosítani területet.

2021. augusztus 13. Reggeli gyors - részlet 21.08.13. Hadházy Ákos
12:32
00:00

Az Angol utca és az Egressy út sarkán található két, összesen 6300 négyzetméteres telket vett volna meg Tiborcz István üzlettársa, Erdei Bálint. A 700 milliós ingatlant bő százmillióval a 2018-ban felbecsült ár alatt akarta megvenni az Erdei. Azonban a zuglói gazdasági bizottság ülésén az előterjesztő visszavonta azt az előterjesztést.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-posztjában azt írta, hogy a visszalépés "felér egy beismerő vallomással".

Hozzátette azonban azt is, hogy "az ülésen megjelenő MSZP-s alpolgármester – aki politikai hecckampánynak minősítette a reggeli posztomat – ígérete szerint hamarosan rendkívüli képviselő-testületi ülést hívnak össze, vagyis nem adták fel, hogy eladják a telket a rossz emlékű ELIOS Zrt. társalapítójának."

Hadházy a Klubrádióban hangsúlyozta, hogy az eladásról szóló előterjesztést először nem a közgyűlés elé vitték – amelynek feladata lett volna dönteni az adásvételről – hanem a zuglói gazdasági bizottság elé, amit szóvá tett a zuglói önkormányzatnál. Megjegyezte, végül a gazdasági bizottság úgy döntött, nem adja el a területet, és az ügyletet, amely ellen a lakók is tiltakoztak, a közgyűlés elé utalta. A politikus, mint hozzátette, ezután reméli, a közgyűlés nem adja el a területet, már csak azért sem, mert rossz gyakorlatnak tartja, hogy az önkormányzatok ingatlanvagyonuk kiárusításával reagálnak arra, hogy a kormányzat anyagilag is nehéz helyzetbe hozza, sőt meg akarja fojtani őket. E helyett ellent kellene állni, és átmenetileg új költségvetéseket csinálni.

Az önkormányzat szerint azonban a kormány kivéreztette, nincs pénze, ezért próbálták eladni a telket. Hadházy azonban úgy véli, hogy a ezek a telkek kiválóan alkalmasak lennének parkosításra, az ehhez, illetve az eladás elvetése miatt elmaradt összeg pótlásához szükséges összeget pedig egy akkora büdzséből, mint ami a XIV. kerületnek van, ki lehet gazdálkodni.

Hadházy Ákos
 
Hadházy Ákos Fotó: Facebook
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2021.08.13., péntek 7:40
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert