„Támogassa
A lényeg

Uniós forrásból sem lehet vizet fakasztani

11/08/2021 11:47

| Szerző: Klubrádió

Kerekes kutakat építettek uniós forrásból közel 300 milliós projekt részeként a Nógrád megyei Béren. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is észrevette őket, de azt is, hogy a kutakban egy dolog nincs. Víz.

Facebook-posztjában Hadházy Ákos azt írta, hogy kis híján elsétált az újonnan, és uniós pályázatokból épített kerekeskutak mellett, amikor feltűnt számára, a turpisság. Szokatlan dolog kutat építeni valahova, ahol nincs víz.

A független országgyűlési képviselő azt is megjegyezte, hogy a kutak helyén régen kék, „nyomós” közkutak, gémes kutak és helyenként kerekes kutak voltak, de legnagyobb részük már régen eltömődött, nem használta őket senki. Helyettük rakták le ezeket a futószalagon készült, gondosan ledeszkázott kútházakat, szép favödörrel, csak éppen víz nélkül.

A 24.hu összefoglalója szerint nem lehet pontosan tudni, hogy mennyiből épültek a kutak, az biztos, hogy a 294 millió forint összköltségvetésű „Kelet-Nógrád Kulturális Értékeinek Hálózata” projekt részeként készültek el.

Arról korábban a megyei hírportál azt írta, nyolc település fogott össze, hogy közösen megvalósítson értékmegőrző és -növelő beruházásokat. A pályázati konzorciumot vezető település, nem Bér, hanem Kazár volt.

Hadházy Ákos a projekt hivatalos leírásában nem találta nyomát ezeknek a kutaknak, amelyekre azt követően hívták fel a figyelmét, hogy elzarándokolt a 20 milliós béri Mária-kertbe.