„Támogassa
Megbeszéljük...

Hadházy: El kell foglalni a géppuskafészkeket!

30/05/2019 17:33

| Szerző: Klubrádió

Nem új pártok kellenek föltétlenül, hanem új erő, amely képes mozgósítani a legkisebb településeken is – állítja a független országgyűlési képviselő.

2019. május 30. Megbeszéljük - részlet 19.05.30. Hadházy Ákos
12:47
00:00

Igenis lehet erre a kormányra nyomást gyakorolni – kommentálta Hadházy Ákos a hírt, hogy a kormány elhalasztja a közigazgatási bíróságok felállítását. Igaz, hogy ezt a lépést valószínűleg azért tette meg Orbán Viktor, hogy pártja az Európai Néppárton belül maradhasson, tehát külső késztetésre, de belső nyomás is kellett hozzá. A független képviselő szerint a magyar jogászok jó része is ellenezte a bírósági rendszer átalakítását. Mindez persze a választópolgárok számára nem annyira érzékelhető, sőt talán nem is annyira érthető, de rendkívül jelentős dolog.

Hadházy Ákos szerint ugyanilyen eredményt lehet elérni az Európai Ügyészséghez való csatlakozás ügyében is, amelynek érdekében aláírásgyűjtést kezdeményeztek. Azt nem árulta el, hogy mennyi támogató aláírást sikerült összegyűjteni, csupán annyit mondott, hogy sokat. „Elértük, amit akartunk” - ezt válaszolta a kérdésre. A kampányzárót az állami média épületénél tartották, az aláírásokat holnapig lehet benyújtani, azok megszámlálásával valószínűleg a jövő héten végeznek, és akkor hozzák nyilvánosságra az eredményt.

A képviselő némi csalódottságának adott hangot a kampányzáróval kapcsolatban, azt mondta, hogy kétféle tüntetés van, problémamegoldó és figyelemfelkeltő, ez a demonstráció a résztvevők számából adódóan figyelemfelkeltőnek minősíthető.

Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy ha igaz híreket hallhatnának az emberek és nem csak állami médiában, a lopott pénzből megvásárolt médiában terjesztett információkat, a hecckampányt, akkor nem az lett volna a kérdés, hogy a Fidesz 50, vagy 60 százalékot szerez, hanem az, hogy 5-öt, vagy 6-ot. Úgy fogalmazott, hogy el kell foglalni a géppuskafészkeket, különben halomra lőnek bennünket.

A Bolgár Györgynek adott interjúban is az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, és azt, hogy szerinte az emberek új arcokat szeretnének látni. Nem föltétlenül új pártokra van szükség, hanem új erőre, amely a legkisebb településeken is képes mozgósítani, és új, lelkes emberekre.

Bolgár György interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos.