„Támogassa
Reggeli gyors

Hadházy: Egy nézője biztosan lenne az MTÜ gigafilmjének, de nyoma sincs a produkciónak

16/02/2022 10:45

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Bármennyire szeretné megtudni Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, hol tart az Orbán Ráhel által is tanácsokkal segített Magyar Turisztikai Ügynökség 2,3 milliárdos dokumentumfilmjének készítése, valamely érthetetlen okból mindenütt járványügyi védekezésre hivatkozva 45 napot kértek a válaszra.

2022. február 16. Reggeli gyors - részlet 22.02.16. Hadházy Ákos
07:04
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, 2018 júliusában 2,3 milliárd forintos szerződést kötött a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) egy, a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilm elkészítésére. A megbízást mindössze néhány hónappal azután kapta a szervezet, hogy Guller Zoltán, az MTÜ elnöke nyíltan a segítői közt emlegette a miniszterelnök lányát, Orbán Ráhelt, mint aki részt vesz a turizmus nagyívű reformjában.

A filmnek egyetlen nézője biztosan lett volna, azonban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő három hónapja hiába próbál nyomára bukkanni a filmnek. Amikor közérdekű adatigénylést nyújtott be, az MTÜ először 45 nap hosszabbítást kért a járvány elleni védekezésre hivatkozva, majd közölte, hogy nem számít adatgazdának. Hadházy ezután a Kabinetirodához fordult, ahol szintén plusz 45 napot kértek a válaszadásra.

A politikus a Klubrádiónak azt mondta, azért foglalkozik több üggyel egyszerre, mert úgy érzékeli, ha valaki csak egyetlen ügyet igyekszik felgöngyölíteni a Fidesz törvénytelen tevékenységei közül, rendre arra hivatkoznak: "Jó-jó, vannak kivételek". Hadházy szerint azonban annyi kivétel gyűlt össze az évek során, hogy az már szabályt hozott létre.

Hozzátette, a Guller-féle Magyar Turisztikai Ügynökség azon szervezetek egyike, amely gyakran pályáztatás nélkül jut nagy összegekhez, ezért is lenne nagyon fontos ezen források nyomon követése.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2022.02.16., szerda 7:40
Riporter: Szénási Sándor