„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Polgármestereket vagy megvásárolnak, vagy megzsarolnak, és szállítaniuk kell az embereket

25/10/2021 23:49

| Szerző: Klubrádió/szg

Arra a kérdésre, hogy önkormányzatokat is bevontak-e a kormánypárti Békemenet szervezésébe, Hadházy Ákos azt mondta: hát persze, ő is utánaérdeklődött egy ilyen ügynek, ahol a polgármester invitálásával hívták a helyieket ingyen buszozni október 23-án. Szerinte polgármestereket vagy megvásárolnak, vagy megzsarolnak, és cserébe szállítaniuk kell az embereket – nemcsak békemenetelni, a szavazatukat is hozni kell. 

2021. október 25. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (21.10.25.)
06:00
00:00

A CÖF-CÖKA nem szerződtetett buszokat személyszállításra vidékről – így reagált a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatójára, ahol a párt szóvivője, Barkóczi Balázs azt mondta, sajtóhírek szerint a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-i ünnepre.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt az Esti gyorsban arról kérdeztük, elég sok jel utal arra, hogy önkormányzatok részt vettek a Békemenetre mozgósításban. Azt mondta: hát persze, ő is kapott olyan fotót, amelyen a polgármester aláírásával, egy kis nyírségi faluban kiküldött cetli látható. Felhívta a rajta a lévő telefonszámot, a polgármesteri hivatal egyik munkatársa vette fel, és mondta, hogy igen, várnak mindenkit, lehet menni busszal. Amikor kérdezte, hogy kell-e érte fizetni, akkor azt a választ kapta, hogy nem, de amikor már arról érdeklődött, mégis ki fizette, arra nem kapott választ, és a polgármestert nem érte el.

Szerinte polgármestereket vagy megvásárolnak, vagy megzsarolnak, és cserébe szállítaniuk kell az embereket – nemcsak békemenetelni, a szavazatukat is hozni kell. Sajnos nagyon sok kiszolgáltatott ember van, a polgármesterek a közmunkán keresztül elég sokat tudnak tenni a Fidesz sikeréért. Hangsúlyozta: ezen nem elég keseregni, hanem minden kis faluban kellenek szavazatszámláló biztosok, aktivisták. Hova forduljon, aki szeretne ebben segíteni? Hadházy azt mondta, keressék meg az egyéni jelölteket, az előválasztáson már eldőlt, hogy ki lesz a 106 induló.

Említett egy zsarolási lehetőséget, amelyről alig beszélnek. Úgy tudja, 2019 végén, 2020 elején szinte az összes európai uniós projektnél, amit kistelepülések elnyertek, előlegként kifizették az összes pénzt. Aztán, amikor jöttek az elvonások, ösztökélték őket, hogy nyugodtan nyúljanak hozzá az előleghez, mondván, majd kompenzálják, most pedig azzal zsarolják őket, hogy hozzányúltak ahhoz a pénzhez (természetesen nem elvették, a falu számára költötték), amelyet más célra kaptak. Több, nevét nem vállaló polgármestertől hallotta, hogy ilyen presszió alá került.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
2021.10.25., hétfő 18:20
Műsorvezető: Dési János