„Klubrádió
Dr. Bubnó Roll

Holdfény szonáta és absztrakt szalontüdő

21/06/2019 17:11

| Szerző: Klubrádió

Michelin-csillagos magyar séf melankolikus hangulatban vak japán zongoristát hallgat – Dr. Bubnó Sárközi Ákossal és két bónusz vendéggel beszélgetett.

2019. június 21. Dr. Bubnó Roll (2019. június 21., péntek 15:00)
47:17
00:00
Műsorvezetők: Bubnó Márk

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf és felesége, Szegedi Éva festőművész volt a Klubrádió zenés portréműsorának vendége, valamint a műsorvezető Dr Bubnó gyermeke, Nándor is megébredt a felvétel alatt. A 16 hónapos kisfiú a tervekkel ellentétben nem aludta végig az interjút a babakocsiban, így a közönség négy fősre duzzadt kerekasztal-beszélgetést hallhatott.

 
Sárközi Ákos, Szegedi Éva
 
Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf és felesége, Szegedi Éva festőművész
 


Sárközi Ákos többek közt arról beszélt, életvidám, általában gyorsan élő ember létére, miért szereti a melankolikus komolyzenét, például Beethoven Holdfény szonátáját, az előadók közül pedig egy fiatal vak zongoristát. Aztán utóbbi művész kapcsán szóba került egy vak hárfajátékos is, valamint, hogy a nem látók hogyan érzik a zenét, a hangszerüket, miért képesek kotta nélkül is virtuóz játékra.

Ettől már nem is esett túl messze az a kérdés, milyen receptből és recept nélkül főzni, és a Michelin-csillagos séf miért az utóbbit módszerrel él szívesebben. (Éttermeiben olyan fogásokat kapni, mint az absztrakt szalontüdő, a házi nyitott ravioli vagy a müzlis kecskesajtos cseresznye)

Dr. Bubnó Roll
2019. június 21., péntek 15.00
műsorvezető: Bubnó Márk