„Zajlik
Megbeszéljük...

Horváth Csaba azt állítja, Tarlósról is kapott információt a "számlagyáros" Fuziktól

18/03/2022 20:02

| Szerző: Klubrádió/szg

Horváth Csaba zuglói polgármester szerint az őt ért korrupciós vád célja, hogy a kormányváltást támogató bizonytalan szavazókat távoltartsa a Fidesz az április 3-i választástól. A korábbi BKV-vezető, az őt vádoló Fuzik Zsolt szerinte olyan nagy börtönbüntetés elé néz a számlagyáras ügye miatt, hogy bárkit bemártana saját védelmében. Kérdésre válaszolva azt mondta: Fuzik Zsolttól is kapott információkat a 3-as metróról, de Tarlós István volt főpolgármester és Rogán Antal miniszter vitájáról is.

2022. március 18. Megbeszéljük - részlet 22.03.18. Horváth Csaba
20:30
00:00

Horváth Csaba zuglói polgármesternél február végén tartottak házkutatást a hatóságok, majd meggyanúsították azzal, hogy a XIV. kerületi fizetős parkolási rendszer kapcsán a befolyásával üzérkedett. Fuzik Zsolt, a BKV és a CBA volt informatikai vezetője az ügyészségen tett terhelő vallomásában azt állította, hogy kenőpénzeket adott át a zuglói MSZP-s polgármesternek. Horváth Csaba az ügyre reagálva csütörtökön közzétett egy nyilatkozatot, amelyet itt elolvashatnak:

Elbizonytalanító akció

„Nem követtem el semmit, amit az ügyészség egy hamis tanúvallomásra alapozva” állít, befolyással nem üzérkedtem – hangsúlyozta a Megbeszéljük adásában Horváth Csaba. Úgy fogalmazott, a családját is sározzák, legutóbb a szüleit találták meg. „Érzelmileg megérint, sokat gondolok bizonyos emberek édesanyjára” – tette hozzá.

Szerinte ennek az „alaptalan vádaskodásnak” a célja, hogy a Fidesz távol tartsa a kormányváltást támogató bizonytalan szavazókat az április 3-i választástól. Az az evidencia már kialakult, hogy a fideszesek korruptak, de ha azt mutatják nekik, hogy az ellenzék is az, akkor otthon maradnak – vélekedett. 

Felhozta a MSZP-kormányok alatti nokiás dobozos ügyet, amelyről azt mondta: évekkel később derült ki, hogy az egész nem volt igaz, egy ügyész kényszerítésére tett hamis tanúvallomást egy volt BKV-vezető. Molnár Gyula, a XI. kerület egykori polgármestere, volt párttársa ügyét is felhozta, valamint az Iványi Gábor lelkész által vezetett szervezetek elleni NAV-os akciót is.

Horváth Csaba arról is beszélt, hogy szerinte múlt hét csütörtökön lejárt a törvény által rögzített határideje az ügyészségnek arra, hogy valamilyen dokumentummal alátámassza a gyanúsítást. Ezt úgy gondolták megoldani, hogy visszaküldték az önkormányzattól elkért, egyébként nyilvánosan hozzáférhető dokumentumokat. Ezekhez ráadásul nem lehet köze – folytatta –, mert 2019 előttiek, és ő 2019 októberében lett zuglói polgármester.

Használható információ

Csütörtöki nyilatkozatában kitért arra, hogy 2016-ban találkozott Fuzik Zsolttal. Horváth Csaba úgy fogalmazott: Fuzik maga mutatta be magát neki, „szürreális körülmények között”, és azt hangsúlyozta, hogy ő ártatlan, felmentették a korábbi ügyében. Az előélete, ami a BKV-hoz kötötte, alátámaszthatta, hogy lehetnek „súgói”, informátorai. Horváthnak is ha nem mindig, néha kevésbé értékes vagy értéktelen, sok esetben viszont jelentős és fideszes politikusokat érintő információkkal szolgált, amelyeket tudott használni a munkájában ellenzéki politikusként. Akkoriban, mint mondta, megszüntették a frakciókat, a szakértői keretet, költségvetést is, az ember minden segítséget elfogadott ahhoz, hogy „hírértékű információval borzolja Tarlós István kedélyeit”. Ez megtörtént számos esetben – közölte.

A elavult orosz 3-as metrók ügyére elég komoly figyelmet tudott fordítani, de Rogán-Tarlós háborúról is hallott. Arra a kérdésre, hogy Fuzik Zsolttól kapott-e ilyen irányú információkat, úgy válaszolt: „tőle és tőle is”. „Közepesen normális emberi, bizalmi viszony” alakult ki vele – fogalmazott.

Számlagyár

A számlagyár-ügyben 20 évet kaphat Fuzik Zsolt, aki Horváth Csaba szerint „a NER-nek mosta a pénzét”. Emellett nagy mennyiségű kábítószert is találtak „nála és az embereinél”, ami kereskedésre is alkalmas lehet. Ez az ember lehet, hogy az édesanyját is eladná, ha nem kell ilyen hosszú időre börtönbe vonulnia, vagy akár elkerülhetné a börtönbüntetést. Nem biztos, hogy politikai megfontolásból teszi, amit tesz, a saját szabadságát védi, bármi áron, akár bárkit is megvádolva – mondta.

A polgármester jelezte: természetesen tudja, hogy az ukrajnai háború, az elszállt élelmiszerárak, az elszabadult infláció, a nyugdíjak, a pedagógusbérek elértéktelenedése ezerszer fontosabb, de nem akarja, hogy a kormányváltást akár csak fél vagy negyed százalékkal veszélyeztesse egy olyan ügy, amelyet „fideszes politikusok rendeltek meg és a hazugsággyár bocsátotta ki”.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2022. március 18., péntek 16:15
Műsorvezető: Bolgár György