„Támogassa
Megbeszéljük...

Juhász Péter nem ugrana el a politikai feladat elől, ha jönne

10/11/2023 18:44

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Bár a lejárató kampányok felemésztették az energiáit, miután pártja kiesett a választásokon a parlamentből, sokkal több időt tudott a családjának szentelni Juhász Péter. Az Együtt volt elnöke arról is beszélt a Megbeszéljük című műsorban, hogy arra is látunk példát, amikor egy politikus a lejárató kampányok után megerősödve tér vissza a porondra.

2023. november 10. Megbeszéljük-részlet (2023.11.10.) Juhász Péter
14:23
00:00

A kormánybarát média valóságalapot nélkülöző lejárató kampányairól készített dokumentumfilmet a 444.hu. Ennek egyik fő megszólalója Juhász Péter civil aktivista, aki szerint a lakájmédia hazugságai felemésztették az erőforrásait akkor, de ezek később – ahogy a gyík farka is – visszanőnek. Hozzátette, a lejáratás a családját is megviselte, ugyanakkor mióta pártja kiesett a választásokon a parlamentből, sokkal több időt tudott nekik szentelni.

Juhász pozitív példaként említette az új pártot szervező volt jobbikos Vona Gábort, illetve a továbbra is politikai elemzéssel foglalkozó Krekó Pétert. A dokumentumfilmben ők is megjelentek mint lejáratások áldozatai.

A bíróság több Juhász Péterről szóló anyagról egyértelműen bizonyítottnak találta, hogy azok kifejezetten lejárató szándékkal készültek – emlékeztetett az aktivista.

Juhász Pétertől még senki olyan nem kért személyesen bocsánatot, aki maga írt volna róla lejárató anyagot. Ugyanakkor találkozott olyan emberrel, aki a legmocskosabb lapok egyikének volt vezető beosztású munkatársa: "Nyilván nem az ő kezén szárad ez, de hogy kellett döntést hoznia benne, abban egészen biztos vagyok. Ő bocsánatot kért tőlem" – fogalmazott Juhász.

Ugyanakkor Juhász Pétert politikailag nem törte meg a lejáratás. Úgy fogalmazott, ha lenne olyan feladat, amiben haszna lenne az ő tevékenységének, akkor az elől nem ugrana el.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Juhász Péterrel
2023. november 10., péntek 16:20
Riporter: Bolgár György