„Klubrádió
A lényeg

Képeken a Kínát fricskázó utcatáblák

2/06/2021 12:01

| Szerző: Klubrádió

Megváltoztatta néhány utca nevét a ferencvárosi és a fővárosi önkormányzat, hogy ha már a IX. kerületben - minden lehetséges partnert és érintettet kizárva - a kormány felépíti a Fudan Egyetem kampuszát azon a helyen, ahova korábban magyar diákoknak építettek volna olcsó szállásokat, jelezzék, nekik is lenne álláspontjuk.

A ferencvárosi önkormányzat olyan utcaneveket adott, amelyek a kommunista párt által uralt Kínában fel sem merülhetnek. A módszeresen sanyargatott és módszeresen elnyomott kisebbség, az ujgur kisebbség is táblát kapott.

 
A Fudan Egyetem területe
Klubrádió
 

 

Kína évtizedek óta megszállva tartja Tibet egy részét. A spirituális vezetőt, a Dalai Lámát elüldözték az országból. Sőt, a kínai állam 2007-ben törvényileg tiltotta meg a tibeti buddhista szerzeteseknek, hogy engedély nélkül újjászülessenek. Velük szolidáris a következő utca:

 
A Fudan Egyetem területe
Klubrádió
 

 

Hongkong 1997-ben vált függetlenné a volt angol gyarmatbirodalomtól, azóta a kínai állam autonóm területként tekintett rá egészen a közelmúltig, amikor is számos erőszakos intézkedést hoztak. Kína ugyanis ötven év autonómiát ígért, de két éve számos kínai törvényt terjesztettek ki az országra, ami a miniállam függetlenségét sérti, a tiltakozókkal pedig brutálisan leszámoltak.

 
A Fudan Egyetem területe
Klubrádió
 

 

Hszie Si-kuang a Kínai Népköztársaság területén illegalitásban működő mintungi római katolikus egyház püspöke volt. 2005-ben halt meg, de míg élt 28 évet töltött különböző kínai börtönökben, írja a Wikipedia.

 
A Fudan Egyetem területe
Klubrádió
 

Az egyetem helyén régóta diákszállásokat terveztek, hogy a Budapesten tanuló vidéki egyetemisták megfizethető áron tudjanak megszállni. Ezt a területet csökkentette a töredékére a titokban tartott kínai-magyar-beruházás.

 
A Fudan Egyetem területe
Klubrádió
 

 

Fotók: Kalász