„Támogassa
Megbeszéljük...

Komáromi: Orbán Európa-fóbiája tovább rombolja a közbizalmat

21/05/2021 00:21

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Magyarország nem vesz részt a közös, uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában. Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az eddigi tapasztalatok szerint drágábban tudtunk olyan vakcinát beszerezni, amelyeket csak nehézségek árán tudnak beadni.

2021. május 20. Megbeszéljük - részlet 21.05.20. Komáromi Zoltán
13:44
00:00

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, Magyarország nem vesz részt a közös, uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában. Éppen azon a napon, amikor az Unió további 1,8 milliárd adag Pfizer leszállításáról kötött szerződést, amely az unióban is a legnépszerűbb vakcina.

Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az eddigi tapasztalatok szerint drágábban tudtunk olyan vakcinát beszerezni, amelyeket csak nehézségek árán tudnak beadni. Egyfelől az oltásokkal szembeni bizalmatlanság miatt, másfelől a környező országok, valamint az Egyesült Államok járványügyi szabályai miatt sem, amelyek nem fogadják el a keleti vakcinákat. Komáromi szerint ezt már jó előre tudni lehetett. "Hogy Orbánnak efféle Európa-fóbiája van", ilyen döntésekhez vezet, amivel a lakosság bizalmát, és oltási hajlandóságát játssza el.

Politikusként azt reméli, hogy ez a probléma legkésőbb 2022 áprilisában, a választásokkal megoldódik. 

A műsor elején Komáromi Zoltán arról beszélt, hogy a kormányzati kommunikáció mennyire rombolja az oltási hajlandóságot.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Komáromi Zoltánnal
2021.05.20., csütörtök 16:15
Riporter: Bolgár György