„Klubrádió
A lényeg

Kormányinfó: A választások miatt költözhettek Marbellára Tiborczék

21/10/2021 13:31

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely számos témát érintett a csütörtöki kormányinfón. Szerinte Márki-Zay ugyanúgy Gyurcsány embere, csak máshogy hívják, Brüsszel energiapolitikája támadás a rezsicsökkentés ellen, és Tiborczéknak könnyebb, ha a választásokig nincsenek Magyarországon.

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra csütörtök tíz órától. A sajtótájékoztató főbb témái:

  • Brüsszel támadása a rezsicsökkentés ellen, dráguló benzinárak, infláció
  • a tranzitzónák visszaállítása,
  • Márki-Zay lincselne október 23-án, amire Gulyás számít,
  • az Elkxrtuk című film promója,
  • ki költött legtöbbez hirdetésre az ellenzéki előválasztáson,
  • miért költözhettek Marbellára Tiborczék.

Nyílt támadás a rezsicsökkentés ellen

Az energiaárakkal kapcsolatos magyar álláspont, hogy az elmúlt hónapokban drámaian megnőttek az energiaárak – mondta Gulyás. Szerinte ennek oka, hogy az Európai Bizottság átgondolatlan energiapolitikát folytat és a fogyasztókat akarják megadóztatni – idézi a Miniszterelnökséget vezető minisztert a 24.hu.

"Ez nyílt támadás a rezsicsökkentés ellen" – mondta a miniszter. Hozzátette: Magyarországon kívül mindenhol emelkedett a rezsi ára.

Márki-Zay nem viseli közvetlenül Gyurcsány nevét

"Márki-Zay Péter azt mondja, amit a baloldal, lebontaná a kerítést és befogadná a migránsokat" – állítja Gulyás. Hozzátette, szerinte Gyurcsányék kerestek valakit, aki a Gyurcsány nevet nem viseli közvetlenül.

Nem szabad felülni provokációnak – így reagált arra a miniszter, hogy az ellenzéki és a kormánypárti szimpatizánsok elég közel lesznek egymáshoz október 23-án.

"Márki-Zay Péter a lincselést tartja méltónak az ünnephez" – Gulyás Gergely szerint, aki biztos abban, hogy most szemkilövetés, csonttörés nem várható.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Gulyás GergelyFotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Egy kis promó

Gulyás Gergely megnézi az Elkxrtuk című filmet és mindenkinek ajánlja is.

Hogy lehet, hogy az ellenzéki előválasztás során a Fidesz költötte a legtöbbet az ellenzéki kampányra?

A kormányoldal költötte a legtöbbet hirdetésre az ellenzéki előválasztáson – ezzel szembesítette az RTL Klub a minisztert, aki szerint ez kényszerítő parancs volt, meg is indokolta, miért: "Ha annak az árát nézem, amibe az ellenzéki kormányzás kerülne, akkor ezek fillérek" – mondta Gulyás, aki úgy számol, hogy naponta milliárdokba kerülne az országnak, ha nem a Fidesz lenne kormányon.

A sajtótájékoztató végére is maradt meglepetés

A miniszter úgy tudja, Tiborczék költözése átmeneti, majd úgy fogalmazott, hogy: "a magyar közéletben vagyunk és nem várom el, hogy mindenki hozzám hasonlóan legyen megértő, de a választások előtti fél évben valószínűleg könnyebb a családnak, ha nincsenek itt".