„Támogassa
Mandátum

Lendvai Ildikó: Mindjárt kiderül, kell-e ellenzéki pártunió

25/04/2019 16:29

| Szerző: Klubrádió

Jó-e a mostani párttérkép, alkalmas-e egy választói akarat közvetítésére? Lendvai Ildikó szerint nem. A demokratikus ellenzéki oldal túltagolt - mondta az MSZP egykori elnöke a Klubrádióban.

2019. április 25. Mandátum (2019. április 25., csütörtök 19:00)
48:24
00:00
Műsorvezetők: Szentpéteri Nagy Richard
A Mandátum vendégei Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke és Tóth Zoltán választási szakértő voltak, akik a közelgő EP-választás ürügyén összeurópai témákról beszélgettek a műsorban: az európai nemzetfelfogások összecsapásáról, a migrációról és a szuverenitás problémáiról. 

A május 26-ára kiírt uniós választások belpolitikai összefüggései kapcsán mindenekelőtt ademokratikus pártok kívánatos jövendőbeli uniójáról esett szó, ami – főleg a jelenlegi összefogás-viták perspektívájából tekintve – jelentős előrelépés lenne a magyar pártrendszer formálódásában. 

Lendvai Ildikó többek közt arról beszélt, szerinte a mai pártstruktúra nem alkalmas a választói akarat közvetítésére, az ellenzéki oldal túltagolt, és nagyon nehézzé teszi szereplőinek együttműködését. Tehát az EP-választás után, amelyen szerinte a magyar pártszerkezet is vizsgázik, át kell gondolni, szükség van-e egy ellenzéki demokratikus pártunióra. Hamarosan kiderül, hogyan tud teljesíteni az ellenzék a mostani felállásában ...

A műsor hangfelvételét a poszt elején kattinthatja!

FELIRATKOZOM:

Hallgassák a műsort élőben vagy felvételről!

Mandátum
2019. április 25. csütörtök 19:00
Műsorvezető: Szentpéteri Nagy Richárd