„Köszönjük,
Világháló

Lenyomhatja Taylor Swift az olimpiát az amerikaiak körében?

17/05/2024 13:54

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

A Világhálóban a turistaszezonra hangolódtunk: kínai és orosz utazókról, olimpiára készülő franciákról volt szó.

2024. május 17. Világháló (2024. május 17., péntek 15:30)
25:09
00:00
Műsorvezetők: Benda László Szerkesztők: Horváth Ádám
Készültünk a turistaszezonra - mi változott, áldás-e vagy átok? Benda László így ajánlotta az adást:

A világjárvány miatt a kínaiak sokáig nem utazhattak, pedig ez már-már a nép szenvedélye. Tavaly végre újra nekiindulhattak, az általuk kedvelt célpontokon és Magyaroszágon is megnégyszereződött a kínai turisták száma. Krajczár Gyulát, a Jelen főszerkesztőhelyettesét erről, ezen belül is a kínai kaszinó- és bevásárlóturizmusról kérdeztük – miért és hová viszik a sok drága brandet a kínaiak és miért vannak megőrülve a fogyasztásért? No és mivégre a vízumkönnyítés?

kínai turisták
 
 

Mehetnek-e az oroszok külföldre vagy marad számukra a „közelkülföld”? Hogyan viselkednek, ha eljutnak Törökországba vagy Ciprusra? Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztője mesélt.

Mitől olyan nagy Párizs vonzereje? És maguk a gallok hova menekülnek július 14-i nemzeti ünnep után, amikor kitör a „vacance”? Erről beszélgettünk Nagy Gáborral, a HVG vezető szerkesztőjével. Szóba kerül persze az is, hogyan készülnek a franciák az idei párizsi olimpiára, sőt az is, vajon Taylor Swift turnéjára több amerikai lesz-e kiváncsi mint a világ legnagyobb sportversenyére.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva. Címlapi kép: Látványterv az ikonikus Pompidou Központhoz a világverseny idejére l Forrás: creativereview.co.uk

Világháló
2024. május 17., péntek 15:30
Szerkesztő-műsorvezető: Benda László
Társszerkesztő: Horváth Ádám
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa