„Köszönjük
Esti gyors

Lesznek, akik nem férnek majd fel a HÉV-re - Közlekedő Tömeg

9/10/2024 22:03

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Januártól várhatóan ritkábban vagy kevesebb kocsival közlekednek majd egyes HÉV-járatok. A MÁV vezérigazgatója szerint még tartanak az egyeztetések, az új menetrendet pedig valószínűleg csak december elején hozzák nyilvánosságra.  A Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke  a Klubrádió Esti gyors című műsorában azt mondta,  zsúfoltáságra és adott esetben arra is lehet számítani a kritikus vonalakon, hogy utasok nem férnek majd fel a szerelvényekre

2024. október 09. Spohn Márton, Közlekedő Tömeg Egyesület alelnöke - Esti Gyors 2024.10.09.
05:35
00:00
Spohn Márton elmondta, a ráckevei, a csepeli, a gödöllői vonalon lesznek gondok, mert az elöregedtek a járművek és négy motorvonattal kevesebb fog rendelkezésre állni, mint amire szükség van. Ez mindenképp a csúcsideji forgalmat fogja befolyásolni. A közlekedési szakember szerint elfogadhatatlan mind a járatritkítást, mind a szerelvények megcsonkítása. A HÉV-MÁV Zrt. ezeket az opciókat ajánlotta fel a BKK-nak.

Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója az Inforádióban azt mondta, a járatritkítások csak átmeneti megoldást jelenthetnek, mert hosszú távon csak a teljes járműcsere segít, ennek az előkészítése már zajlik.

Vitézy Dávid, a Fővárosi Közgyűlés klímavédelmi, közlekedési és városfejlesztési szakbizottságának elnöke jövő hétfőre hívta össze a testület rendkívüli ülését az ügyben. Ide várja a főpolgármestert, az Építési és Közlekedési Minisztérium, a BKK és a MÁV vezetőit, az érintett kerületek polgármestereit, valamint az utasokat képviselő civil szervezeteket is.