„Klubrádió
Reggeli gyors

Magyar György: A meccs eredményét is csak a akkor tudjuk, ha már lefújták

28/09/2021 12:57

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A nagyszámú részvétel miatt valószínű, hogy három miniszterelnök-jelölt közt dől el a második körben, ki lesz Orbán Viktor kihívója – véli Magyar György. A Civil Választási Bizottság elnöke megjegyezte, hogy a részeredményekről szóló híreszteléseknek nem szabad felülni, hiszen senki nem lát bele minden urnába.

2021. szeptember 28. Reggeli gyors - részlet 21.09.28. Magyar György
05:21
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, ma este zárul az első forduló, de akár egy héttel is későbbre tolódhat az ellenzéki előválasztás második körének rajtja, ami eredetileg jövő hétfőn lenne.

Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság elnöke a Klubrádióban arról beszélt, ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor szerda délután már részeredményeket, az esti órákban pedig végeredményt hirdethetnek az előválasztás első fordulójában.

Magyar szerint nagy a valószínűsége annak, hogy három miniszterelnök-jelölt közt dől el a második körben, ki lesz Orbán Viktor kihívója.

Kifejtette, hatalmas az érdeklődés az előválasztás iránt, ezt bizonyítja az is, hogy Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen több mint 570 ezren szavaztak kedd reggelig. Késedelmek éppen ezért, valamint a kapacitások szűkössége miatt előfordulhatnak.

Magyar egyértelműnek tartja a számok alapján, hogy nagyon sokan bele akarnak szólni a magyar politikába és abba, hogy kik irányítsák az országot a 2022-es választásokat követően.

Az különböző bennfentesnek tartott híresztelésekkel kapcsolatban megjegyezte, a 107 körzet urnáiba nem láthat bele így nincs egyértelmű információ, amire alapozni lehetne. "A meccs eredményét is csak a akkor tudjuk, ha megszólalt az utolsó sípszó" – foglalta össze.

 
dr. Magyar György
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Magyar Györggyel
2021.09.28., kedd 7:33
Riporter: Dési János