„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay: Érthető, hogy Lázárt indítja a Fidesz

21/06/2019 16:58

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere szerint már eldőlt, hogy Lázár János volt kancelláriaminisztert, a város korábbi vezetőjét indítja ellene a Fidesz, csak még várnak a bejelentéssel. Szerinte Lázárnál népszerűbb jelöltet nem találtak az októberi önkormányzati választásra.

2019. június 21. Megbeszéljük / részlet, Márki-Zay Péter (19.06.21.)
15:14
00:00

Márki-Zay Pétert arról kérdeztük, hogy a hódmezővásárhelyi Fidesz közölte, felkérték Lázár Jánost az indulásra. A jelenlegi polgármester szerint nem találtak olyan potenciális kihívót, aki esélyes lenne, így merülhetett fel Lázár, akinek egyébként már tavaly is mérték a népszerűségét vele szemben.

Szerinte már lejátszották, biztosra veszi, hogy Lázár Jánost már meggyőzték az indulásról, és ez Orbán Viktor döntése lehetett. Ez elég nagy konzekvenciákkal járhat, egy volt miniszter térhet vissza polgármesternek (tehát szorulhat hátrébb az országos politika első vonalától), ráadásul egy mandátumot is kockáztat a Fidesz, mert Lázár tavaly egyéni körzetben nyert, tehát ha ő győzne, időközi választást kellene tartani.

Márki-Zay hangsúlyozta: a Fidesz egy kétpárti választási rendszert épített fel, csak az ellenzéki pártok ezt még nem értették meg. Az egyetlen fegyver az összefogás, és ő nem a képességei miatt, hanem azért győzött 2018 februárjában, mert ott összefogott a bal- és a jobboldal egy tisztességes minimumprogrammal a megfélemlítés és a korrupció ellen. Ezért fontos annyira Hódmezővásárhely, hogy a Fidesz az egyik legerősebb emberét is elindítsa.

Szerinte nyerhető a küzdelem, mert a városban nem volt 50 százaléka a Fidesznek se az országgyűlési, se az európai parlamenti választáson. Úgy véli, a Fidesz igyekszik álellenzéki jelölteket is indítani, egy ellenzéki szimpatizáns meg is állította a minap, és mesélte neki, hogy őt is be akarták szervezni fideszesek jelöltnek. A Mi Hazánk Mozgalmat nem tekintik ellenzéki pártnak, ezért egészen biztosan legalább két álellenzéki listát is állítanak majd. De ő úgy gondolja, a Mi Hazánk inkább a Fidesztől vehet el szavazatokat.

Szóba került, hogy Márki-Zay Péter Facebook-posztjában azt írta, "nem méltó ellenfele Lázárnak”. Erre úgy válaszolt: neki nincs kastélya, luxusautói, nem tulajdonított el önkormányzati utat, nem gyártat a monogramjával borosládákat és mivel az említett "úriember" szerint akinek nincs semmije, az annyit is ér, csak erre juthatott. "Nem a városból szeretnék élni, hanem a városért" - tette hozzá. Azt is mondta, ha valaki mérlegre teszi, hogy Lázár idején kellett-e félni a városban és most kell-e, meg hogy milyen korrupciós botrányok voltak akkor és milyen átlátható most a közélet, akkor nekik csak az a dolguk, hogy megmutassák a különbséget.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük...
2019. június 21., péntek 16:00
Műsorvezető: Bolgár György