„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay Novák Katalin jelöléséről: Remek választás volt Orbántól

21/12/2021 20:21

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Bár korrupciós üggyel még nem hozták kapcsolatba Novák Katalint, Márki-Zay Péter nem tudja elképzelni, hogy a magyar nép egységét képviselni tudná az a politikus, aki Orbán Viktort hirdető fülbevalót visel.

2021. december 21. Megbeszéljük - részlet 21.12.21. Márki-Zay Péter
16:57
00:00

Miután kedden Orbán Viktor sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli a következő köztársasági elnöknek, majd pedig Novák Katalin közölte, hogy elfogadja a felkérést, hozzászólt a témához Márki-Zay Péter is.

Az összellenzék miniszterelnök-jelöltje azt írta Facebook oldalán: Novák Katalint "személyes felelősség is terheli a jogállam lebontásáért, az ország megosztásáért, a gyűlöletkampányok szervezéséért, és a tomboló korrupcióért. A köztársasági elnöki feladatra teljesen alkalmatlan".

Márki-Zay Péter a Klubrádióban azt mondta, hogy nagyon jó választás volt Orbán Viktortól az eddig tárcanélküli családügyi miniszter, hiszen egyfelől azon kevés fideszes politikus közé tartozik, akivel szemben még nem merült fel törvénytelenség gyanúja. Másfelől Orbán ráérezhetett arra, hogy előnyökkel járhat, ha egy nőt jelöl köztársasági elnöknek. "Orbán volt már kommunista, liberális, konzervatív, miért ne lehetne feminista is?" – foglalta össze. Más kérdés szerinte, hogy egy olyan politikusról, aki az Orbán Viktorra való szavazásra buzdító fülbevalót visel, nem lehet teljes függetlenésget feltételezni.

Egyszerűbben Novák köztársasági elnökként továbbra is Orbán kritikátlan kiszolgálója lesz. Ez akkor is így lesz, ha 2022-ben kormányváltás jön. Akkor azonban nem biztos, hogy a barátságos "emberarcú" fideszes politikus lesz, akinek most mutatja magát.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor a kormányinfón elismerte, ha teheti nem nevezi nevén Márki-Zayt, a politikus megjegyezte: "ez is a menekülés egy formája". Hozzátette, Orbán számára "mindenki Gyurcsány, mindenki Soros. Neki így egyszerűbb". Azt is megjegyezte, hogy a népjóléti intézkedések egész addig tartanak, amíg Orbán attól tart, hogy bukni fog.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Márki-Zay Péterrel
2021.12.21., kedd 16:15
Riporter: Bolgár György