„Zajlik
Megbeszéljük...

Meglepődött Orbán, hogy Magyar odaállt elé kezet fogni - kulisszatitkok az EP-ből

9/10/2024 19:09

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

 | Szerkesztő: Kovács Gaby

Jó előre eltervezett akció volt Magyar Péter részéről, hogy a mai Európa Parlamenti vita után odament és kezet fogott Orbán Viktorral. A miniszterelnök az ülésen mutatta be a soros magyar uniós elnökség programját, amit utána a képviselőkkel vitattak meg. A Tisza Párt EP-képviselője a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, sikerült meglepnie a miniszterelnököt, mert annak kezet kellett fognia vele és bele kellett néznie a szemébe. Magyar szerint először úgy tűnt, hogy ezt a kormányfő nem akarja, de aztán körbenézett és rájött, hogy nem a magyar parlamentben van, túl sok a kamera és nem térheti ki. 

2024. október 09. Interjú Magyar Péterrel, Megbeszéljük részlet 2024.10.09.
15:47
00:00
A Tisza EP-képviselője felidézte, hogy mivel pontosan ismerte a parlamenti menetrendet, tudta mikor van erre az akcióra lehetősége. Először elment Orbán Balázs, politikai főtanácsadó háta mögött, akinek kiosztott egy „Szégyelld magad!”-ot, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez hajolt oda, hogy üdvözölje a szüleit.  

Majd mikor Orbán Viktor befejezte a beszédét, először odament a Bóka Jánoshoz, európai uniós ügyekért felelős miniszterhez, aki kezet is nyújtott, innen pedig már könnyű volt az út Orbán Viktorig - idézte fel. Azt már nem tudta elmondani, a kormányfőnek, hogy  „A nevem egyébként Magyar Péter, hogy ha elfelejtette volna, ha azért nem tudja kiejteni a száján az utóbbi hónapokban. ” Annak ellenére örült Magyar, hogy lehetősége volt direkt kérdéseket feltenni a miniszterelnöknek sok év után emberek millióinak a nevében, hogy Orbán nem válaszolt érdemben a kérdéseire.

Megemlítette azt is, hogy a miniszterelnök legalább képes volt összetett mondatokban válaszolni, eltérően a többi fideszestől, akik gyalázatos színvonalat hoztak. Mint mondta, egyetlen szót nem beszéltek a magyar embereket érintő kérdésekről vagy legalább Európáról, kizárólag a személyeskedés ment és a propaganda hazugságokat adták elő.  Magyar Péter elmondta, gyakorlatilag látszott Deutsch Tamáson, hogy nem a plénumnak beszél, hanem a propaganda médiának készült az egyperces bejátszó. Márpedig vagy 22 megafonos és hasonló propagandista volt a helyszínen - tette hozzá.

 
Orbán Viktor és Magyar Péter kézfogása az Európai Parlamentben 2024.10.09
EP/Alain Rolland
 

 

Magyar Péter felidézte az egyik lengyel néppárt képviselő felszólalását, aki először elmondta, hogy 1989-ben együtt kezdték pályafutásukat Orbán Viktorral és barátjának tekintette, még ismerte a valódi, demokráciáért küzdő szabadságharcos Orbánt, akinek mára nyomát sem látja. Majd azt kérdezte, hogy lehet az, hogy egy ilyen Magyarországról szóló vitát a Magyar Televízió nem közvetíti. Ekkor a háttérben Orbán Balázs és Gulyás Gergely veszettül nyomkodni kezdték a telefonjukat, hogy bebizonyíthassák, hogy valójában közvetítik az ülést és ekkor Magyar Péter odament hozzájuk és letette eléjük a telefonját bizonyítva, hogy a köztelevízió nem sugározza élőben az EP vitát. Erre az volt a válaszuk, hogy a miniszterelnök Facebook-oldala közvetíti. Magyar Péter azonban emlékeztette őket, hogy egyelőre nem  a magyar miniszterelnök Facebook-oldala a köztévé.