„Klubrádió
Basszus

Minifesztiválról minifesztiválra

20/08/2020 17:25

| Szerző: Klubrádió/pj

Az e heti Basszusban a meglehetősen rövidre sikeredett fesztiválszezonra fókuszáltunk, ugyanis mini-fesztiválok vannak a hosszú hétvégén és a jövő héten szerte az országban. Közös jellemzőjük az is, hogy 500 fő alatti rendezvények.

2020. augusztus 18. Basszus (2020. augusztus 18., kedd 20:00)
53:21
00:00
Műsorvezetők: Göczey Zsuzsa, Bencsik Gyula Szerkesztők: Göczey Zsuzsa

A Fekete Zaj fesztiválnak hosszú múltja van, a hazai underground zene nagyon családias bulija ez. Sástó ad neki otthont, a mátrai kempingben gyűlik össze évente sok-sok lelkes rajongó, és a fellépők is mindig különeges élményként élik meg ezeket a bulikat.

2009-ben volt az első ilyen alkalom és az évek során egész komoly hírnevet vívott ki ez a rendezvény. Volt egy időszak, amikor elmaradt a nyári buli, ilyenkor Budapesten a DürerKertben szervezték meg a fellépéseket, de ugye az elég más hangulatú volt: nem is nyár, nem is szabadtér.

- - -

A Tűfokán otthona a Nógrád megyei Garáb - adásunk vendégei Erdélyi András és  Biljarszki Emil ott is fellépnek - ahogy a Kampec Dolores (akiknek egy régi lemeze adta a fesztivál nevét) a Sajnosbatár vagy a Korai Electric Ambient. Persze nemcsak koncertekből áll a program, a Szimbiózis Alapítvány jóvoltából antropológiai előadások és más programok is helyet kaptak, ahogy a jóga, a meditáció és műhelybemutatók is.

- - -

A Kerekdomb Fesztivál 2016-ban született meg, a ZemplénBen, Tállyán és Golopon  van bormustra, gasztro- és kézművesvásár; zenei, irodalmi és színházi programok; vetítések és túrák. Sok másokkal együtt fellép a Biebers, a Mongooz And The Magnet és a Belga

- - -

A Gólem Fesztivál jövő héten lesz Dunaújvárosban a Szalki-szigeten; Sickratman, De:nash, a mindig vicces Timur Lenk az ismertebb fellépők, a program a zenei paletta széles spektrumából merít.

Basszus
2020. augusztus 18. kedd 20:00
Műsorvezető: Bencsik Gyula
Szerkesztő: Göczey Zsuzsa