„Klubrádió
Café Péntek

Nem adjuk fel – Café Péntek ajánló

19/03/2021 18:05

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A Café Péntek témái: Hogyan él túl a (Free)SzFE? Ki fordíthatja le egy fekete nő versét? Hogyan kerül egy online piactérre egy magyar műalkotás? 

2021. március 19. Café Péntek (2021. március 19., péntek 20:00)
49:00
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

A „Nem adjuk fel” jegyében született reményt keltő megoldásról, hogy az SZFE hallgatói külföldi egyetemek segítségével folytathatják tanulmányaikat, Bagossy László, a FreeSzFE rendező-tanára beszélt az adásban.

Bagossy László
 
Bagossy László
 

Ugyancsak nem adja fel – ahogy mi sem –, és komolyabb szerepet vállal a FreeSzFE diákjainak oktatásában az egyébként visszavonultan élő Tarr Béla, világhírű magyar filmrendező. Ő is megszólalt a Café Péntekben.

Tarr Béla
 
Tarr Béla; Forrás: Wikipedia
 

Amanda Gorman, fiatal színesbőrű költőnő és előadó művész. Joe Biden beiktatásán elmondott harcos versének műfordítása körül nemzetközi botrány kerekedett. Az erről írt elemző cikk szerzője Nádori Lídia, műfordító, a Magyar Műfordítók Egyesülete elnöke volt velünk.

Nádori Lídia
 
Nádori Lídia
Fotó: Pálinkás János
 

eBayen került elő egy eddig ismeretlen Huszár Vilmos-kerámiaszobor. A világhírű művész szobrairól eddig szinte semmit sem tudtunk. Barki Gergely művészettörténész kitartóan kutatott és megosztotta a hallgatókkal tapasztalatait.

Címlapi kép forrása: a Free SzFE Facebook oldala

Café Péntek
2021. március 19. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia