„Zajlik
Reggeli gyors

Az Orbán-család szülésze lenne a legjobb meddőségi szakember az országban?

21/03/2022 12:03

| Szerző: Klubrádió

Kiderült, miért államosíthatták a meddőségi ellátást – Novák Katalin sógornője és az Orbán család szülésze kerülhetett pozícióba. Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője és a Népjóléti Bizottság tagja tartott erről sajtótájékoztatót, és beszélt a Reggeli gyorsban a részletekről.

2022. március 21. Reggeli gyors - részlet 2022.03.21. Varga Zoltán
06:10
00:00
2019-ben a kormány legyalulta, államosította a magán meddőségi ellátást, amiről szakmai körökben már akkor is felmerült, hogy a kormány célja politikai hatalomgyakorlás, -haszonszerzés. Szörnyű üzenete van annak az információnak, ami a birtokunkba jutott. Az derült ki, hogy január 15-ei hatállyal Novák Katalin, hivatalba lépő köztársasági elnök sógornőjét nevezték ki a meddőségi klinikák állami koordinálásának élére, illetve az Orbán-család házi szülész-nőgyógyászát pedig a meddőségi program szakmai felelősének, ami felveti azt a kérdést is, hogy biztos, hogy pont ők értenek-e ehhez a területhez legjobban – mondta a DK-s politikus. Hozzátette, hogy ha ez valóban így van, akkor teljesen új értelmet nyer a 2019-es kormányzati döntés: a saját embereiket, a csókosaikat hozzák olyan helyzetbe, aminek a kárvallottjai egyértelműen a gyerekre vágyó magyar családok, a magyar társadalom, illetve a meddőségi ellátás maga. Nagyon nehezen magyarázható ez szakmaisággal. Szerintem sehogy, mondta a frakciószóvivő.
Akár az is lehetne, hogy nem változik meg a szakmai színvonal, de Varga szerint – figyelembe véve a magyar kórházak állapotát is – ez nem így van: a statisztikák szerint azok a családok, akik eddig bíztak a magyarországi meddőségi ellátásban, többnyire most külföldi klinikákon keresik azt a lehetőséget, hogy gyermekáldáshoz segítsék őket. 

Fotó: Pixabay
 

Várjuk, hogy a kormány megerősítse vagy cáfolja, hogy igazak-e ezek a hírek, hisz erről nem olvashattunk a Magyar Közlönyben egy sort sem, de április 3-a után felül fogjuk vizsgálni a meddőségi ellátás embertelen államosítását, és akkor meglátjuk azt is, hogy mi van a háttérben – mondta Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője és a Népjóléti Bizottság tagja.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Reggeli gyors / interjú Varga Zoltánnal
2022. március 21., hétfő 08:43
Műsorvezető: Szénási Sándor