„Zajlik
Megbeszéljük...

Pániküzemmódban kizavarták a megafonosokat a Duna-partra

16/09/2024 19:20

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a katonákat, különösen a közelmúltban reklámozott tartalékosokat hiányolja a gátakról, ahol a Duna vízszintjének gyors emelkedése miatt van szükség a segítségre. Erről beszélt Bolgár Györgynek a Klubrádió Megbeszéljük...-műsorában. Szerinte a kormányzati gépezet vasárnap délután későn kapcsolt, utána pániküzemmódban kizavartak minden megafonost a gátra, meg egyes EP-képviselőket, meg a kormányszóvivő asszonyt is.

2024. szeptember 16. Megbeszéljük - részlet 24.09.16. Magyar Péter
14:30
00:00

"Örülök, hogy a miniszterelnök megfogadta a tanácsunkat, amit támogatott az Európai Néppárt elnöke és az Európai Parlament elnöke is, hogy halasszuk el ezt a Strasbourg Európai Parlamenti vitát most szerdáról, mert jelenleg nem a politikai vitának van a helye, hanem a nemzeti összefogásnak - mondta. - Még  kiszámíthatatlan, hogy lesz-e akkora árvíz, mint a 2013-as, de minden dolgos kézre szükség van, és ezt nagyon komolyan gondolom, hogy akármilyen is a hajóskapitány, ilyen időkben a parancsnoki hídon van a helye. Szerencsére a miniszterelnök is így döntött, és úgy tűnik, hogy most már egy pár nap késéssel ugyan, de elkezdte irányítani a védekezést."

Magyar Péter nem látja a beígért 17 ezer honvédségi embert az árvíz által veszélyeztetett területeken. Mint mondta: Dunabogdányban, testületileg kint voltak, de azért ez mégiscsak egy hatósági feladat. "Hol vannak ilyenkor a tartalékosok, akikre mindig olyan büszke a kormány, ha tényleg van 17 ezer hadrendfokozatú katonája Magyarországnak, akkor itt lenne a helyük. Sok helyen jártunk Neszmélyen, Nyergesújfalun, Dunabogdányban, most már Leányfalun, Szigetmonostoron, és a Tisza-önkéntesek szinte minden településen ott vannak, Budapesten, a Római-parton, a Margit-szigeten, és mindenhol csak önkéntesek, civilek, vízügyi szakemberek vannak."

 
Magyar Péter
Facebook
 

"A propagandisták bent ülnek a gépek előtt, és gyalázkodnak a Tisza párt önkénteseivel kapcsolatban - mondta. - Rólam például leírták, hogy hány százezres ruhában vagyok a gáton, miközben egy 30 ezres Decathlon-szett van rajtam, amit 5-10 éve vettem, és hát leírták, hogy nyilván én most fogtam először lapátot, miközben szerintem mindegyiküknél többször vettem részt bármilyen védekezésben."

A miniszterelnököt mostanában elég sok mindenben meg lehet előzni, tette hozzá Magyar. "Például az árvízi védekezés megszervezésében és elkezdésében is. Tehát, amíg ők bőszen Schwarzeneggerrel közösen gyúrós videókat posztolgattak a miniszterelnök oldalán. Szomorú volt látni, hogy ennyire nem kapcsol a propaganda és a kormányzati gépezet egészen vasárnap délutánig, amikor aztán utána pániküzemmódba kapcsoltak, és kizavartak minden megafonost a gátra, meg egyes EP-képviselőket, meg a kormányszóvivő asszony is kiment és lőtt egy Facebook-videót."

Bolgár György megkérdezte, hogy "az ismert és elismert politológus, Török Gábor, írta, hogy Magyar Péter mennyire ügyes, amit a közelgő árvíz kapcsán csinál, az szinte tankönyvszerűen professzionális. Pont olyan, amilyen a Fidesz politikája, kommunikációja volt évtizedeken keresztül. A Fidesz tankönyvéből tanulta?"

Mire Magyar Péter azt válaszolta: "Szerkesztő úr, én nem olvastam még Török Gábornak ezt a bejegyzését, majd ezt forró kádban lehet, hogy elolvasom, de megmondom őszintén, én most nem szeretnék ilyen politológiai okfejtésekbe belemenni. Mi most jelenleg dolgozunk, jelenleg nincs itt a politikai viták helye, úgyhogy én nem reagálok semmilyen politikai támadásra, vagy felvetésre, majd talán jövő héten. Természetesen fontos, hogy ki lesz a főpolgármester-helyettes. Sok minden fontos, de Budapest egy főpolgármester-helyettes nélkül egész jól elevickél, egy rossz árvízi védekezéssel viszont nem, úgyhogy mi most erre koncentrálunk. Remélhetőleg gyorsan levonul ez az árvíz, akkor a jövő hét második felében visszatérünk erre a napi politikai küzdelemre, meg adok-kapokra, addig én ezzel annyira nem szeretnék foglalkozni."

Megbeszéljük.../interjú Magyar Péterrel
2024.09.16., hétfő 17:45
Riporter: Bolgár György