„Ki
Publicisztika
Le a melltartóval - Dési János jegyzete
Publicisztika

Le a melltartóval - Dési János jegyzete

Csak annyiban érdekes ez az öltözködési rendelet, hogy minden konzervatív diktatúrában akadnak erkölcs-csőszök, akik ilyenkor felhevülnek, eljött az ő idejük. Majd ők megmondják, ki mit hordhat.  Így kezdték a tálibok is, és tessék, milyen szép eredményeket érnek ma már el a divatot illetően.

A parancs, az parancs - Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

A parancs, az parancs - Kárpáti Iván jegyzete

Pintér Sándor besétál a kormányülésre és közli a főnökével, hogy minden kontroll alatt. Lázár János nyilván szintén ebben a szellemben referál a vasút állapotáról, úgyhogy a Várból nézve minden patent. A valóság megélése marad a mi kiváltságunk.

Képregény – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Képregény – Józsa Márta jegyzete

"Mi lett volna, ha a felvonuláson az akkumulátorgyár píárosai által megrendelt virágköltemény bámulása mellett a publikum egy része képeket láthatott volna teszem azt a Karmelita előtt tüntető diákokról vagy az ukrajnai menekültekről. Na ugye."

Hírek 2036-ból – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Hírek 2036-ból – Hardy Mihály jegyzete

A külföldi hírek között elhangzott, hogy Azerbajdzsán politikai menedékjogot ad az elvesztett választások után Magyarországról elmenekült egykori miniszterelnöknek és családjának, a külügyminiszternek és közeli hozzátartozóinak, köztük egy ismert, de már visszavonult válogatott labdarúgónak.

Orbán Viktor kalandjai a szuverenitás és a családi üzlet között – Kárpáti Iván jegyzete

5/12/2023 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Akik őt Európában jobban ismerik, mint mi, nyilván tudják, hogy mennyi az ára Orbán Viktor szuverenitásának. Tisztában vannak vele, hogy a klánnak szüksége van az európai adófizetők pénzére, egy ponton túl nincs "szabadságharc", csak üzleti érdekek. Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyorsban.

2023. december 05. Esti gyors-részlet (2023.12.05. Kárpáti Iván jegyzete)
02:00
00:00

A szokásos stratégiája megint beválni látszik Orbán Viktornak. Nem az országnak, neki. Az uniós politikusok és a nyugati sajtó azt találgatja, vajon elvből blokkolja, hogy elinduljanak a tárgyalások Ukrajna EU-csatlakozásáról, vagy ennek ürügyén próbálja kicsikarni a jogállamisági problémák miatt blokkolt eurómilliárdokat.

Elvekről nehéz lenne a miniszterelnök kapcsán vitatkozni, mert többnyire üzleti, hatalomtechnikai érdekei vannak és ehhez van szabva az ideológia. A háború újabb remek lehetőséget adott neki, hogy a világpolitika színpadára felkerüljön, legalább a statiszták közé, néhány sornyi saját szöveggel. Macron francia elnök most azzal tiszteli meg, hogy Élysée-palotába invitálja csütörtökre, egy kis baráti unszolásra. Orbán elégedett mosollyal az arcán fog kikászálódni az autóból, elcammogni a díszőrség előtt, meglapogatni az elnök hátát. Tényező lett megint, pusztán annak a ténynek köszönhetően, hogy egy EU-tagország miniszterelnökeként olyan eszközöket biztosít számára a szervezet, ami saját súlyánál és jelentőségénél nagyobb zsarolási potenciált biztosít neki.

Ennek hátterére amúgy a napokban egész őszintén rávilágított a külügyi intézetben tartott eligazításon: keménynek kell lenni, hogy majd legyen miből engedni. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a háttérben a végén mindig enged – a sokat szidott orosz szankciókat is simán megszavazta -, itthon pedig utcai harcosnak, illetve legújabban nindzsának van eladva, az erre fogékony közönségnek. Akik őt Európában jobban ismerik, mint mi, nyilván tudják, hogy mennyi az ára Orbán Viktor szuverenitásának. Tisztában vannak vele, hogy a klánnak szüksége van az európai adófizetők pénzére, egy ponton túl nincs „szabadságharc”, csak üzleti érdekek.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2023. december 5-i műsorában hangzott el. Kiemelt képünk Orbán Viktor TikTok-oldaláról származik, a videó címe: Nindzsakormány.