„Támogassa
Klubdélelőtt

Örökség, korrupció, elhivatottság

28/07/2023 18:26

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Egykori és mai politikus, valamint tudományos kutatók voltak a Klubdélelőtt vendégei.

2023. július 29. Klubdélelőtt (2023. július 29., szombat 09:00)
160:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9:00 Dr. Pusztai Erzsébet orvos, belgyógyász, infektológus, családi örökségként kapta az elhivatottságát a gyógyításhoz. Édesapja egy viharsarki kubikos fia, de ő már egyetemet végzett, orvos lett, édesanyja, orvosírnok volt, így gyerekkora óta  az egész élete a gyógyításról szólt, ezért is nehezen érti meg, hogyan lehetséges,  hogyan juthattunk el odáig, hogy jó ideje nincs gazdája ennek a legeslegfontosabb területnek, az egészségügynek.

Új pártot alapított Bokros Lajos
 
Pusztai Erzsébet
 
Budapest, 2013. április 21. Pusztai Erzsébet, volt MDF-es országgyűlési képviselő a Hotel Corinthiában tartott sajtótájékoztatón 2013. április 21-én, amelyen Modern Magyarország Mozgalom párt (MoMa) néven új párt alapítását jelentették be. A párt elnöke Bokros Lajos, alelnöke Pusztai Erzsébet, az igazgatóság tagja Cselényi László, Pálfy G. István és Kajdi József. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

10:00 Ungár Péter geográfus, az LMP társelnöke, miután elvégezte az Edinburgh-i Egyetemet, majd a Közép-Európai Egyetemen földrajz, illetve környezettudomány- és környezetpolitika szakot, belevetette magát a politikába. 32 éves, édesanyjával, Schmidt Máriával együtt milliárdos vagyont örököltek. Örökségéről, elszámoltatásról, Mészáros Lőrincről, a kormányváltás esélyeiről, a homoszexualitásról, mindenről őszintén mesélt.

 
 Ungár Péter LMP-s képviselő
Facebook
 

10:30 Stumf-Bíró Balázs jövőkutató, összeomlás-kutató azt vallja, nem az a lényeg, hogy túléljünk, hanem az, hogy megtanuljunk élni! „Elfogadom, semmi sem tart örökké, és képes vagyok a legrosszabb helyzetben is meglátni a jót… Teremtsünk békét önmagunkban, ez nem feladást vagy beletörődést jelent. A belső nyugalom segít hozzá minket, hogy egy egészen más perspektívából szemléljük majd az életünket, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek által könnyebben birkózunk majd meg azzal, ami ránk vár.”

Stumf-Bíró Balázs jövőkutató
 
Stumf-Bíró Balázs jövőkutató
 

11:00 Dr. Bohács Krisztina férje nemrégiben Ádám-díjat kapott. Ezt azok a férfiak kapják, akik sokat tettek, tesznek a feleségükért. Lássuk, ki is ez az asszony, mit csinál? Közös gyerekükről hatéves korára derült ki, hogy autista. A házaspár mély depresszióba zuhant, de ekkor jött egy mentőöv, ösztöndíjat kapott Izraelbe, ahol a világ legjobb kognitív pszichológusához kerültek. Tíz évig ingáztak Budapest és Jeruzsálem között, minden fillérüket terápiára meg koszos albérletekre költötték. Marcika állapota az első néhány évben rohamosan javult – megtanult beszélni, sőt, elsős szinten olvasni meg írni –, majd egyre több szülő hozta hozzájuk a gyermekét, hogy rajtuk is segítsenek. Így jött létre a Gem Kognitív Klinika, majd a Gem Tanulási Központ. Krisztina közben számos egyetemen voltam vendégoktató, tizenegy évig egyetemi tanár. Mostanában Amerikától a Fülöp-szigeteken át, Izraelig, Ausztriáig rengetegen kérik fel előadni.

11:30 Léderer Sándor korrupciókutató, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán végzett, ezt követően hozta létre a K-Monitor egyesületet, amelynek célja a közpénzek elköltésének folyamatos nyomon követése és a korrupció elleni küzdelem. Évekkel ezelőtt aztán bekerült abba a 20 fős csoportba, 20 0000 jelentkező közül, akik Barack Obama alapítványának támogatottjai között lehettek.

Léderer Sándor
 
Léderer Sándor
 
Klubdélelőtt
2023. július 29. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa