„Támogassa
Megbeszéljük...

Összegyűjtötte a polgármesteri induláshoz szükséges ajánlásokat Juhász Péter

6/05/2024 18:50

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy Juhász Péternek nem sikerült összegyűjtenie a polgármesterjelöltséghez szükséges 300 aláírást. A politikus a Megbeszéljük című műsorban tisztázta a félreértést, s bejelentette, hogy leadott a szükségesnél háromszor több ajánlást.

2024. május 06. Megbeszéljük-részlet (2024.05.06.) Juhász Péter
12:15
00:00

Május 3-án az rtl.hu írta meg elsőként, hogy a Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) elutasította Juhász Péter nyilvántartásba vételét jelöltként a június 9-i választásokra, mivel a Momentum, a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa, valamint a Nép Pártján jelöltje 304 ajánlást adott le péntekig, amelyből mindössze 259-et fogadott el a választási bizottság. 

Juhász Péter azért adott le a szükségesnél kicsivel több ajánlóívet, hogy "tesztelje" a választási bizottság vajon milyen indokokkal dobhatja vissza azokat – indokolta a Klubrádióban. Május 3-án az EP-listaállításhoz szükséges ajánlások leadásának határideje volt, ezzel szemben az önkormányzati listaállításhoz szükséges ajánlások leadásának határideje május 6-a volt, Juhász Péter pedig ez utóbbiban érdekelt.

Hozzátette, a HVB például azzal az indokkal nem fogadott el bizonyos ajánlásokat, hogy egy aláíró a lakcímében az utca szót u. betűvel rövidítette. Juhászék ezen tapasztalatokból kiindulva, a szükségesnél háromszor több ajánlóívet adtak le, hogy a választási bizottság biztosan befogadja a polgármesterjelöltséghez kellő mennyiséget.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Juhász Péterrel
2024. május 6., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György