„Klubrádió
A lényeg

Péntek van, Orbán Viktor ismét a Kossuth rádióban beszélt az ország ügyeiről

14/01/2022 07:54

| Szerző: Klubrádió

"Előírtuk kötelezően, hogy ezekből az árukból mindig kell lenni a polcon, ellenőrizni is fogjuk" – mondta Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádiós interjújában. A miniszterelnök a gyermekvédelminek titulált népszavazáshoz kapcsolódóan úgy fogalmazott: "A homoszexualitás is jelen van a világban, aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita".

Szó volt a ...

Vírushelyzetről:

"Van a kezünkben egy aduász, az üti az omikront és a deltát is. Mindenki vegye fel az oltást, ha valaki kettőt vett fel, vegye fel a harmadikat is, ne érezzük mi úgy, hogy túl vagyunk rajta attól, mert egy gyengébb variáns látszik eluralkodni" – mondta a kormányfő, illetve megerősítette a tegnapi mormányinfón elhangzottakat is a védekezéssel kapcsolatban.

Az élelmiszerár-stopról:

"Körül kell nézni, tanulni sosem szégyen. Októberben a szerbeknél találtam egy nagyon izgalmas dolgot. Ők nem tudnák a bolti cikkek árát szabályozni, de kiválasztottak öt terméket, amit vissza kell állítani a korábbi szintre. Előírtuk kötelezően, hogy ezekből az árukból mindig kell lenni a polcon, ellenőrizni is fogjuk" – jelentette be Orbán. Az ellenzéki reakciókra pedig úgy reagált, hogy "Nem lep meg, ami történik, de nem tartom normálisnak. Attól, mert valaki baloldali, mondhatná rá, hogy jó, esetleg támogatja. Még ha rühelli is a kormányt, egy-egy ügyben nem a pártlogika alapján kell közelíteni. Mibe került volna azt mondani, hogy legalább hat élelmiszer esetében jó döntést hozott a kormány? Rájuk erre nem lehet számítani".

A "gyermekvédelmi" népszavazásról:

úgy fogalmazott, hogy "Nekünk sem volt egyszerű fiúból férfiba átmenni, az egy bonyolult világ volt, ott szükség volt a szülő segítségére. Az iskola nem mondhatja azt, hogy olyan propagandát állít szembe a gyerekekkel, amivel nem ért egyet a szülő. Ez a népszavazás arról szól, hogy a gyereket védjük", de egyetlen magyar szülő se érezze úgy, hogy a gyerek neveléséhez való kizárólagos jogát valaki elveszi tőle, ez a lényeg a miniszterelnök szerint.

– Ehhez kapcsolódóan a miniszterelnök tett egy meglehetősen súlyos kijelentést is. Az állami rádióban a gyermekvédelminek titulált népszavazáshoz kapcsolódóan fontosnak tartotta azt mondani, hogy „a homoszexualitás is jelen van a világban, aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”. Ungár Péter LMP-s képviselő reagált is a kormányfő szavaira.

(via 24.hu)