„Köszönjük
Esti gyors

Pintér Bence: Ha a fideszes képviselők akadályozzák a közös munkát, az visszaüt a pártjukra

17/06/2024 23:53

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Pintér Bence, Győr megválasztott polgármestere úgy véli, a fideszes városvezető, Dézsi Csaba András magánakciója lehetett az újraszámlálás, amely után neki lett öttel több szavazata. Elmondta, békét szeretnének a városban, és szerinte a tervezett intézkedéseik többségéről a fideszes képviselők is belátják, hogy szükség van rájuk. Ha viszont a fideszesek akadályozzák a közös munkát, az visszaüt a pártjukra – tette hozzá.

2024. június 17. Esti gyors / részlet, Pintér Bence (24.06.17.)
07:47
00:00

Pintér Bence, Győr megválasztott polgármestere az Esti gyorsban elmondta: hétfőn újraszámolták a szavazatok egy részét Győrben a fideszes Dézsi Csaba András kezdeményezése nyomán, és öttel nőtt az előnye.

Úgy véli, ennek a vitának Győrben vége (Budapesten nem, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is a Kúriához fordult – a szerk.), szerinte ez már csak Dézsi magánakciója volt. Az októberben leköszönő polgármester még továbbra sem gratulált neki, de Kara Ákos, a város egyik fideszes országgyűlési képviselője már megtette ezt a Facebookon.

Közölte: arra a kérték a jelenlegi közgyűlést és a polgármestert, hogy ne hozzanak olyan döntéseket, amelyek túlnyúlnak a mandátumukon, október 1-jén. Az új közgyűlésben is fideszes lesz a többség, de lesznek személyi változások a kormánypárti oldalon; tőlük három ember került be és ott lesz Borkai Zsolt korábbi polgármester is (akit szexbotránya után újraválasztottak, de végül lemondani kényszerült). Pintér Bence csapatának tagja volt Pollreisz Balázs MSZP-s képviselő, aki jelenleg közgyűlési tag, rá támaszkodnak az átadás-átvétel során – tette hozzá.

Azt szeretnék, hogy legyen békés az átmenet, végigjárják a város intézményeit, a városi cégeket és azokat a szervezeteket, amelyekkel kapcsolatba kell lépniük Győrben, elmondják, mit szeretnének, meghallgatják az ő álláspontjukat, és összerakják a tervet, amelynek nekiállnak októbertől. Azt szeretnék, hogy ebben a következő három hónapban fokozatosan megismerjék a helyzetet, beszélgessenek.

Amiben szeretne változtatni: a nulladik pont az átláthatóság témája, hangsúlyozta, mert elmondása jelenleg nagyon átláthatatlanul működik a város (az önkormányzat és a város cégei is). Ezzel kapcsolatban vannak elvárások a cégek vezetése felé már most is, de nincs extra követelésük, csak a jogszabályokat kellene betartani. Azt szeretné, ha minden adóforintnak ismerné a helyét a győri polgárok közössége. Valamint voltak ügyek az elmúlt években, amelyekkel ő is foglalkozott még újságíróként, ezeknek utána kell nézni.

Bebizonyosodott, hogy nem lehet a győriek feje felett dönteni, a szentiváni városrészben az iparipark-bővítés ügye miatt nagyon kikapott a Fidesz, ez megbosszulta magát. Ezért ők megkérdezik mindenről az érintetteket. A problémák között említette továbbá az úthálózatot és az óvodahelyzetet, amely a szétesés szélén áll, mert kevés az óvónő az alacsony fizetések miatt.

Arra a felvetésre, hogy győri közgyűlésben a Fidesznek 14 képviselője lesz, az őt támogató egyesületnek pedig csupán három (Borkaiéknak kettő, és bejutott két civil szervezet jelöltje is), Pintér Bence elmondta, ők békét szeretnének a városban, és szerinte a felsorolt intézkedések többségéről a fideszes képviselők is belátják, hogy szükség van rájuk, nem hiszi, hogy például az óvónők fizetésemelését ne támogatnák. Reméli, hogy a fideszes képviselők a körzetükben felmerülő problémákra koncentrálnak majd a következő években a háborúzás helyett.

Megjegyezte, Győrben az európai parlamenti választást elnézve a Tisza Párt 36,5 százalékot ért el a Fidesz 40-ével szemben, ami nem jelentős különbség, nem mondhatni, hogy száz százalékban fideszes lenne a város. Vagyis szerinte, ha a fideszesek akadályozzák a közös munkát, az visszaüt a pártjukra, ahogy ezt az említett szentiváni esetben lehetett látni.

A beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszás ikonra kattintva. Kiemelt kép: Facebook

Esti gyors
2024. június 17., hétfő 18:50
Műsorvezető: Dési János