„Klubrádió
Megbeszéljük...

Borkait úgy mutogatják, mint egy cirkuszi látványosságot – véli Győr ellenzéki polgármesterjelöltje

17/01/2024 18:39

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Pintér Bence újságíró, aki a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület színeiben indul el a városvezetői székért a győri önkormányzati választáson úgy látja, hogy noha ők szeptember óta kampányolnak, az országos média mégis inkább a kétes hírnévre szert tett Borkai Zsolttal foglalkozik többet. 

2024. január 17. Megbeszéljük-részlet (2024.01.17.) Pintér Bence
08:48
00:00

Miért van az, hogy mióta az LMP és a Momentum bejelentette, hogy a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület elnökét támogatják az idei júniusi győri polgármester-választáson, azóta alig van hír a jelöltről, miközben Borkai Zsoltról, a korábbi győri polgármesterről sokkal több cikk születik – tette fel a kérdést a műsorvezető, Bolgár György. "Ez nem a mi hibánk, hanem a médiáé, ami nagyon Budapest–központú, másrészt pedig nagyon hajlamos arra, hogy a korábban hírhedtségre szert tevő politikusokat futtassa" – reagált Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület elnöke. A korábban újságíróként dolgozó Pintér hozzátette, az egyesületével már szeptember óta kampányolnak, és reagálnak a helyi ügyekre.

A Tiszta Szívvel... polgármesterjelöltje szerint van arra esély, hogy más ellenzéki pártok is beállnak mögé, illetve hogy egy ellenzéki jelölt legyen minden egyes körzetben. Szerinte akkor van a legnagyobb esélyünk, hogyha az ellenzéki oldal egységes. Ellenfeleiről azt mondta, hogy "két fideszes polgármester jelölt versenyez egymással; rosszabbnál rosszabb jelöltekről beszélünk" – utalt Dézsi Csaba Andrásra, a jelenlegi polgármesterre és Borkai Zsoltra.

Pintér szerint a győri választóknak azt kell megvizsgálniuk, hogy az elmúlt öt évben melyik jelölt az, aki komoly munkát végzett a városban. Így kiderül, hogy Borkai Zsolt azon ügyekkel kampányol, amiket még Pintér újságíróként feltárt – mondta. Saját programjáról azt mondta, "alapvető programpontunk, hogy rendbe fogjuk tenni a győri városháza működését átláthatósági szempontból. Mindenki tudni fogja, hogy mire költsük el az adóforintunkat". 

Saját munkájára példaként azt hozta, hogy jelenleg azért gyűjtenek aláírásokat, hogy egy Marcalvároshoz tartozó erdőt be ne építsen a városvezetés.

A következő négy és fél hónap kampányáról Pintér azt mondta, hogy a hátrányuk annyi, hogy két országosan is ismert jelölttel kell szembeszállnia. "Ez főleg abban mutatkozik meg, hogy gyakorlatilag folyamatosan hívják Borkai Zsoltot az országos médiába, mint egy cirkuszi látványosságot mutogatni, hogy lám, túlélte ezt a botrányt, és itt van" – fogalmazott. Pintér Bence arra bátorítja a budapesti szerkesztőségeket, hogy keressék a többi jelöltet is, mivel a győri helyzetről ők tudnak izgalmas, érdekes dolgokat mondani.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Pintér Bencével
2024. január 17., 16:45
Riporter: Bolgár György