„Zajlik
A lényeg

"Remélem, mindenki büszke rám Magyarországon” – mondta az ezüstérmes kalapácsvető Halász Bence

5/08/2024 10:40

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A kalapácsvető Halász Bence a 79,97 méterrel szerzett olimpiai ezüstéremről azt mondta, "felépített verseny" volt, és büszke rá, hogy ennyi jó dobást tudott bemutatni.

 

 

 

 

 

 

„Teljesen más ez a dobókör, mint amiben egész évben versenyeztünk, ezért rögtön az elejétől tudtuk, hogy ebből nem lehet egy világraszóló verseny. Az első kísérletem és a 77,5 méter megrémisztett, mert nem hittem abban, hogy az elég lehet a nyolc közé kerüléshez. Aztán javultam, és nagyon stabilan dobtam 80 körül – értékelte teljesítményét a kalapácsvető Halász Bence, aki vasárnap ezüstérmet nyert a párizsi olimpián.

Párizs 2024 - Atlétika - A kalapácsvető Halász Bence ezüst
 
Halász Bence kalapácsvető. fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
 

"Olyan volt ez a verseny, mint mikor ott van a szó a nyelved hegyén, de nem tudod kimondani. Valami kicsi mindig hiányzott a dobásaimból, hogy 80 méter fölé menjenek. Mindenesetre ez már holnap a történelem, egyben a múlt, kezdődik a felkészülés a vb-re, hogy onnan még fényesebb éremmel mehessek haza.

Kezdem úgy magamban elhinni, hogy olyasmit értem el, ami sok embernek a vágya, és remélem, mindenki büszke rám Magyarországon” – tette hozzá a 27 éves szombathelyi olimpikon az MTI beszámolója szerint.