„Ki
Azt beszélik

Számolhatott a BYD a védővámokkal Szegeden

21/06/2024 12:27

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

A választások utórengései Pécsett és Sümegen, a BYD-beruházás fogadtatása Szegeden és egy kecskeméti srác, aki elképesztő körülmények között próbálja felnevelni unokaöccseit. Ezekről szólt az Azt beszélik ezen a héten.

2024. június 21. Azt beszélik (2024. június 21., péntek 15:00)
24:53
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Az Azt beszélik e heti megállói Pécs, Sümeg, Szeged és Kecskemét voltak.

Az első két helyszínen még a választás utórengéseiről hallhattak. Babos Attila, a Szabad Pécs főszerkesztője azt gondolja: talán még nem lejárt meccs választási szempontból a pécsi, ahol győzött ugyan az eddigi, ellenzéki polgármester, de elveszítette közgyűlési többségét. Több helyen is okkal kérnek újraszámlálást, de amit Budapesten lehet, azt Pécsett, úgy tűnik,eddig nem.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere leadja a szavazatát a június 9-i választásokon.

Bod Tamás, a Magyar Narancs munkatársa pedig ezúttal a Veszprém megyei Sümegről tudósított, ahol számos jele van annak, hogy történhettek csalások, az ügy ott is a Kúria előtt van.

Bod Péter, a Népszava szegedi munkatársa azt mondta, nem kell aggódni a városba tervezett elektromos autógyár miatt, nagyobb se lesz a tervezettnél, és az uniós védővámokkal eleve kalkulálhatott a kínai befektető.

A kínai BYD óriásberuházás keretében Szegeden hozza létre
 
 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (elöl), mögötte Mihálffy Béla, a KDNP országgyűlési képviselője (b), Joó István kormánybiztos, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója (b2) és Botka László, Szeged polgármestere sajtóbejelentést tesznek a kínai BYD-gyár érkezéséről a minisztériumban 2023. december 22-én. l Fotó: MTI/KKM
 

Bajáki Zsanett a kecsup.hu-tól pedig Nándiról mesélt, egy kecskeméti srácról, aki elképesztő körülmények között próbálja meg felnevelni beteg unokaöccseit. 

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2024. június 21. péntek, 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztőasszisztens: Lehoczky Mirjam