„Klubrádió
Szerepvállalás

Szenior Akadémia és együtt éneklés

18/02/2024 11:40

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás legutóbbi adásának két témája a Szenior Akadémia, a Semmelweis Egyetem szabadelőadás-sorozata (ezúttal például a csontritkulásról és a fogpótlásról), illetve a Kórusok Téli Éjszakája volt, amelynek szervezői szerint az együtt éneklés örömöt ad.

2024. február 17. Szerepvállalás (2024. február 17., szombat 13:00)
24:07
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Február elején elindult a Szenior Akadémia új évada. A Semmelweis Egyetem szabadelőadás-sorozatát alapvetően a nyugdíjas korosztály számára szervezik, akik az online előadásokon a leggyakoribb betegségekre vonatkozó új ismeretektől tájékozódhatnak. Az idei szemeszter során többek közt a csontritkulásról, az agyi érkatasztrófáról, a fogpótlásról és a mesterséges intelligenciáról is szó lesz. Vendégünk volt a kurzus szakmai vezetője, dr. Nagy Zoltán professzor emeritus.

Az együtt éneklés örömöt ad, lelkesít, megmozgat, összhangba hoz, közösséget teremt. Ezt vallják a Kórusok Téli Éjszakának szervezői, sőt, azt is állítják, hogy énekelni mindenki tud. Hogy miként melegíti a lelket az együtt éneklés öröme, vagy hogy milyen feladatot jelent a programot segítő önkéntesek koordinációja, arról Scheili Renáta főszervező mesélt az adásban.

A teljes adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2024. február 17., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori