„Klubrádió
Reggeli gyors

"Tiborczék már kinőtték a hazai piacot"

8/10/2021 09:11

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Önmagának teremtene konkurenciát egy újabb magyar szálloda felvásárlásával Tiborcz István cége – véli Szabó Yvette, a HVG újságírója. Ez állhat Orbán Ráhel, és családja külföldre költözése hátterében.

2021. október 08. Reggeli gyors - részlet 21.10.08. Szabó Yvette
09:02
00:00

Ahogy arról több lap mellett a Klubrádió is beszámolt, Orbán Ráhel a családjával a spanyolországi Marbellára költözött. A HVG pedig azt is kiderítette, hogy Spanyolország egyik legnagyobb korrupciós ügyében ítélték el korábban azt az üzletembert, akinek az egykori, murciai szállodaépületét megvette a Tiborcz István érdekeltségében álló, Orbán Ráhelt kreatív vezetőként alkalmazó BDPST Group.

Szabó Yvette szerint a Tiborczék "önmaguknak teremtenének konkurenciát egy újabb 5 csillagos magyar szálloda felvásárlásával". Hozzátette, a döntést racionálisnak tartja, annyival kiegészítve, hogy nagyon nagy profitra vadászik az, aki Marbellát választja, hiszen gyakoriak a járatok Dubajba is. Személy szerint ő nem Marbellát választaná az ott működő maffia miatt.

A HVG újságírója a Klubrádióban beszélt az ügylet felderített részleteiről is. Miután Juan Antonio Rocát, a korábbi tulajdonost korrupciós váddal elítélték, és 50 év börtön mellett 233 millió eurós (80 milliárd forintot meghaladó) vagyon elkobzására is ítélték, a szálló a spanyol igazságszolgáltatáshoz került. Ám hiábapróbálták értékesíteni. A koronavírus-járvány a spanyol ingatlanpiacot, és vendéglátóipart is súlyosan érintette. Így lehetséges, hogy könnyebben jutott a BDPST a hotelhez.

 
Marbella
Fotó: Pixabay
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Szabó Yvette-tel
2021.10.08., péntek 7:50
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert