„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz spanyolországi szállodájának környékét közpénzből újítja fel a helyi polgármester

7/10/2021 17:29

| Szerző: Klubrádió

A BDPST Group megvett egy szállodát Los Alcázaresben, a helyi polgármester azonnal megígérte, hogy részben közpénzből felújíttatja a hotel környékét.

Miután a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cég, a BDPST Group megvett  egy 84 szobás szállodát, amely korábban Spanyolország egyik legnagyobb korrupciós ügyében elítélt Juan Antonio Roca birtokában állt, a polgármester azonnal megígérte, hogy részben közpénzből felújíttatja a hotel környékét.

A hvg.hu egyszerűen kommentálta az esetet: Orbán Ráhelék a spanyol adófizetőkből is hasznot húznak.

A szocialista politikus azt mondta, hogy ez nemcsak az elmúlt évek legnagyobb magánbefektetése Los Alcázaresben, hanem a helyi gazdaságot is fellendíti, hiszen végre lökést ad a minőségi turizmusnak.

A Hotel Atrio del Mart évek óta árulta a spanyol igazságszolgáltatás, amelyhez úgy került, hogy elkobozták egy korrupciós botrány főszereplőjétől – összegezte a 24.hu.

A szállodát korábban 12 millió euróért kínálták, de végül 9,3 millió euróért adták el.

A BDPST Group 800 ezer euróért kivásárolta egy közeli mélygarázs üzemeltetésének koncessziós jogát is, így a BDPST elköltötte Orbán Viktor veje becsült vagyonának nem egészen tizedét  Los Alcázaresben, ahol most indul a városrehabilitációs program 1,2 millió euróból.