„Zajlik
A jövő hangjai - generációk találkozása

Többet ad-e ma egy piros betűs iskolai ünnepség a diákoknak?

13/10/2024 11:08

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Gyertyagyújtás, töklámpás vagy rémisztő jelmezek? Halloween, mindenszentek vagy halottak napja? Mit jelent egy fiatalnak ma az aradi vértanúk vagy a szabadságharc emlékezete? Miről szól számukra a karácsony? Penke Bence Bálint Bettivel, Ravasz Bogival és Lengyel Andrissal beszélgetett A jövő hangjaiban.

2024. október 11. A jövő hangjai - generációk találkozása (2024. október 11., péntek 14:00)
55:45
00:00
Műsorvezetők: Penke Bence Szerkesztők: Gyürke Kata
Hányszor álltuk végig iskolásként az ünnepi megemlékezéseket sötét aljban és fehér felsőben úgy, hogy valójában csak azt vártuk, mikor lesz már vége. Mikor lehet átöltözni, még hány bakikkal tűzdelt monoton hangon elmondott verset és igazgatói beszédet kell végighallgatnunk a cipőben, ami különben is nyomja a lábunkat.

Ha ezek után megkérdezték volna, pontosan mire emlékezünk október 6-án, 23-án vagy március 15-én hát lehet, hogy meglehetősen felszínes válaszokat tudtunk volna csak adni.  Hogyan ünneplik ma az iskolákban a nemzeti ünnepeket? Változott-e valami, értik-e, átérzik-e, átlátják-e e diákok, amit ilyenkor mit ünneplünk, vagy vajon ugyanúgy szorít még az az ünneplő cipő, mint annak idején? A jövő hangjaiból ez is kiderült.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

2024. február 2., péntek 14:00
Műsorvezető: Penke Bence
Szerkesztő: Gyürke Kata