„Zajlik
Café Péntek

Wim Wenders a Café Péntekben

27/09/2024 15:45

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A világhírű német filmrendező, forgatókönyvíró mellett vendégünk volt Gazdag Gyula, Német Gábor, Rákóczy Anna és Matzon Ákos.

2024. szeptember 27. Café Péntek (2024. szeptember 27., péntek 20:00)
51:40
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
A világhírű német filmrendező, forgatókönyvíró, Wim Wenders a múlt héten rendezett Klasszikus Film Maratonon Budapesten vehette át a Nemzetközi Filmarchívumok nagydíját. A díjról és még sok másról, például a múlt felidézésének fontosságáról is kérdeztük a Café Péntekben.

Ez volt a témája egy másik neves filmrendezővel, Gazdag Gyulával folytatott beszélgetésünknek, is, hisz a felújított Társasutazás című megrázó dokumentumfilmjéről volt szó.

Gazdag Gyula
 
Gazdag Gyula
 
A 2023-as Moholy-Nagy Díj átadója
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

És még egy film: Reich Péter elveszettnek hitt Rám csaj még nem volt ilyen hatással című a rendszerváltás idején született kult filmjét Német Gábor íróval elemeztük.

A Zeneakadémián Itt és Most címmel egy rendhagyó estet szervez a Metrum együttes, amelyben ugyan Bachról és Mozartról is szó lesz, de még sok egyéb, váratlan dolog is történik. Erről Rákóczy Anna beszélt.

Végül egy remek kiállítása Walter Rózsi Villában a Műegyetem rajzi tanszéke diákjainak munkáiból, amelyet Matzon Ákos, festőművész nyitott meg.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Café Péntek
2024. szeptember 27., péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia