„Vásároljon

Archívum

Keresés az archívumban

Vállalkozók Klubja (2021. december 13., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. december 13., Hétfő 14:30

A 2021. július 12-i adás ismétlése.

Fehér Zsolt, az Impact HrTech Hub nemzetközi HR szakértője volt az adás vendége.

Az Impact HrTech Hub, a HR szektorban tevékenykedő angyal befektető csoport elemzést készített a globális és hazai HR Tech piacról. 486 HR szektorban működő startupot vizsgáltak meg a globális piacon, hogy felmérjék a szektorba történő teljes befektetés összegét és azt, hogy a befektetők hogyan mérik a befektetés sikerességének valószínűségét. Az elemzés kimutatta, hogy a közel 500 nemzetközi HR Tech startup összesen 6,5 milliárd dollár befektetést kapott, míg a mintegy 50 magyar HR Tech startup 28 millió euro befektetésben részesült.  

Jelenleg még kevés magyar cég felel meg a nagyobb befektetések terén sikeres globális cégek szakmai kritériumrendszerének, de megfelelő módszertani fejlesztéssel mindez könnyen elérhető lehet a közeljövőben.

Vállalkozók Klubja (2021. november 22., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. november 22., Hétfő 14:30

A november 26-i "fekete pénteket" nem csak a fogyasztók, de a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is figyelemmel kíséri.

Az elmúlt években többször szabtak ki bírságot webáruházakra jogsértő reklámkampányok miatt; legutóbb az eMAG kapott 200 millió forintnyi bírságot tisztességtelen akciózás miatt, emellett 4 milliárd forint értékű fogyasztói jóvátételre kötelezték.

Az eladóhelyeknek, így a webáruházaknak is fontos felkészülni jövő májusig, akkor változnak az akciós árak feltüntetésének szabályai. A leértékelés mértékét az árcsökkentés bejelentése előtt harminc nappal alkalmazott legalacsonyabb árhoz viszonyítva kell majd megadni.

A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda összefoglalta, hogyan lehet úgy akciózni, hogy közben betartjuk a szabályokat. Ritter Eszter, cég partnere volt 

Vállalkozók Klubja (2021. november 15., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. november 15., Hétfő 14:30

A Trans-Sped cég légi és tengeri szállítmányozási osztályvezetője, Mihály Attila volt a vendégünk.
 
Nehéz időszakon megy keresztül a nemzetközi szállítmányozási iparág. Horrorisztikus díjazásokkal, késésekkel és lezárásokkal kell szembenéznie annak, aki azt szeretné, hogy rendeléseit teherhajók szállítsák. Mi ennek az oka, mi várható a jövőben?  

Vállalkozók Klubja (2021. november 08., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. november 08., Hétfő 14:30

Habár idén emelkedésnek indult a fizetésképtelenségi eljárások száma, és az Euler Hermes hitelbiztosító várakozásai szerint a trendjövőre is folytatódni fog, Magyarország kilátásai a vártnál jobban alakulnak. Az állami mentőcsomagok, a moratórium és a robosztus gazdasági élénkülés miatt egyelőre elmaradt a fizetésképtelen vállalatok számának gyors növekedése a világban és itthon is, ám a pandémiás időszak után az állami szerepvállalás csökkenése mellett új kihívások jelentkeznek: az alapanyagárak emelkedése, a globális szállítási láncok akadozása és az infláció. Ezek a magyar gazdaság szereplőinek likviditását és jövedelmezőségét is nagyban befolyásolják.

Vállalkozók Klubja (2021. október 25., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. október 25., Hétfő 14:30

Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group jogi partnere volt a vendégünk.

Az első téma, amit megbeszéltünk az esetleges minimálbér-emeléshez belengetett szociális hozzájárulási adó 4 százalékos csökkentése a munkaadók számára – ami január 1-től lépne életbe, ha megegyezés születne a 200 ezer forintosösszegről.

Másik témánk az e-bicikli-támogatás volt.

Vállalkozók Klubja (2021. október 04., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. október 04., Hétfő 14:30

Az adás vendége és témája:

Holoda Attila energetikai szakértő, az Orbán-kormány egykori energiaügyi helyettes-államtitkára – A magyar szén- és olajkitermelés története az 50-es évektől

A Klubrádió gazdasági magazinműsora. Zsebbevágó kérdések a 'Pénz' világából. Egyszerűen és érthetően. 

Vállalkozók Klubja (2021. július 12., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. július 12., Hétfő 14:30

Vendégünk, témánk:

 

- Fehér Zsolt, az Impact HrTech Hub nemzetközi HR szakértője: Az Impact HrTech Hub, a HR szektorban tevékenykedő angyal befektető csoport elemzést készített a globális és hazai HR Tech piacról. 486 HR szektorban működő startupot vizsgáltak meg a globális piacon, hogy felmérjék a szektorba történő teljes befektetés összegét és azt, hogy a befektetők hogyan mérik a befektetés sikerességének valószínűségét. Az elemzés kimutatta, hogy a közel 500 nemzetközi HR Tech startup összesen 6,5 milliárd dollár befektetést kapott, míg a mintegy 50 magyar HR Tech startup 28 millió euro befektetésben részesült.  Jelenleg még kevés magyar cég felel meg a nagyobb befektetések terén sikeres globális cégek szakmai kritériumrendszerének, de megfelelő módszertani fejlesztéssel mindez könnyen elérhető lehet a közeljövőben.

Vállalkozók Klubja (2021. június 28., hétfő 14:30)

Műsorvezető:
Kárpáti Iván

2021. június 28., Hétfő 14:30

Vendégünk, témánk:

 

- Fischer Ádám, Niveus Consulting Group jogi partnere: Már több mint 5 éve elfogadta az Európai Bizottság azt a javaslatot, amely alapján az EU-ban működő, 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégek számára adatszolgáltatást írnának elő. Országonkénti bontásban kellene közzétenniük, hogy az EU mely tagállamaiban termelnek nyereséget, mely tagállamokban fizetnek adót, illetve ezt az EU által adóparadicsomnak tekintett EU-n kívüli országokkal kapcsolatban is közöljék. A javaslatot azonban még mindig nem sikerült elfogadni, ahogy arról a híreinkben is beszámoltunk korábban, többek között Magyarország és Németország is blokkolja.