„Klubrádió

Az adás tartalmából:

A magyar kortárs képzőművészek legjobbjai állították ki alkotásaikat az És tárlatán a FUGA-ban. Nádlertől Vojnichig, Roskótól Haas Istvánig, Szüts Miklóstól El Kazovszkiig és Schwierkiewitz Róbertig. Róluk is beszélgettünk a Café Péntekben a kurátorral, Kozák Gáborral.

Szó volt az idei – immár tizedik – Szemrevaló ǀ Sehenswert Filmfesztiválról, amelyen a német nyelvterület (Ausztria, Németország és Svájc) legújabb és válogatottan kiváló filmjei láthatóak. Az esemény egyik főszervezője, Sárossi Bogáta volt a vendégünk.

A kiscelli óriás romtemplom kiállítóterében különösen hatnak a nemzetközi design jelentős alkotóinak tárgyai a narancshéjból készült lámpától a papírruhán át a gombaporból gyúrt asztallapig. Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás a Határtalan Design szervezői is megszólaltak a műsorban. 

És végül szovjet filmekről, a magyar patyolatvállalatról, a Forte filmanyagról, a Kilián ifjúsági sportprogramról és még sok réges-régi dologról láthatunk plakátokat a Makláry Galériában, ezek mind Bánó Endre munkái. Bánó Andrással, az alkalmazott grafikus fiával jártuk végig a kiállítást.

Művészkávézó... Pénteken este összegyűlnek a mai magyar kultúra szereplői, hogy művészetről, irodalomról, filmről, színházról, táncról, zenéről beszélgessenek Váradi Júliával.

 

 

 

2021. október 08. Café Péntek (2021. október 08., péntek 20:00)
52:23
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia