„Klubrádió

A fair trade a hagyományos kereskedelem alternatív, etikus megközelítése. De miért lesz ettől jobb hely a világ? Mit garantál a fair trade minősítés? Lehet-e fair trade a Magyarországon kapható banán? Többek között ezekről beszélgettünk Haraszti Anikóval, a Tudatos Vásárlók Egyesülete munkatársával. 

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés online felmérésben vizsgálta a magyarok szelektív hulladékgyűjtési szokásait és hajlandóságát. Elméletben jók vagyunk, gyakorlatban van hova fejlődnünk. Baka Éva, az IKTSZ ügyvezetője volt a vendégünk.

A magyar háztartásokban keletkező újrahasznosítható hulladék több mint fele műanyag. Egy korábbi felmérés szerint az emberek többsége tisztában van az újrahasznosítás fontosságával, azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem mindegyik csomagolóanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra. Ezzel szemben a Z generáció 45 százaléka tudatában van annak, hogy az aludoboz az egyetlen kiszerelés, amely 100 százalékban és végtelenszer újrahasznosítható, éppen ezért szelektíven is gyűjti az aludobozokat – derül ki a „Minden Doboz Visszajár” reprezentatív felmérésből. Vida Péter, a Returpack ügyvezetője volt a vendégünk.

2021. december 09. Ép ésszel (2021. december 09., csütörtök 14:00)
49:08
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória Szerkesztők: Lay Viktória