„Támogassa

Negyedik alkalommal hirdeti meg a CheckINN Turisztikai Innovációs HUB a felsőoktatásban tanulóknak szóló ötletpályázatát a hazai turizmus megmozgatására. Az elmúlt évek – meglepően különleges – koncepciói közül több már a megvalósulás útjára lépett, amiben a versenyen kiépített szakmai kapcsolatok és a hárommillió forintos fődíj segíti az ötletgazdákat. A szervezők így bíznak benne, hogy azok a fiatalok, akiknek határozott véleménye van az őket ért turisztikai élményekről, ezúttal sem tartják magukban, hogy hogyan képzelik el a jövő szállását, aktív programját vagy éppen utazási irodáját - Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója

1996 és 2018 között a Balaton Soundon, a Sziget Fesztiválon és a Volt fesztiválon együtt körülbelül 53 millió egyszer használatos műanyagpoharat használtak el, ami nagyjából 500 tonna szemetet jelent. Magyarország legnagyobb fesztiválján, a Szigeten 2015-ben 2 millió eldobható műanyag poharat osztottak ki a kitelepülő kocsmák.
A hatalmas mennyiségű műanyag szemét, a törött üvegpoharak kiváltására jött a repoharak ötlete még 2019-ben. Az újrafelhasználható, időtálló, mégis könnyű poharakat az egyszeri pohárdíj befizetése után eleinte visszaadták, majd jött a token, amiért elvileg pénzt kapott volna a fogyasztó – de a gyakorlatban ez nem mindig történt meg. Intenzív vita alakult ki a témában, aminek kapcsán az egyik legnagyobb hazai repohár forgalmazó cég is megszólalt. Bodnár Barna számolt be a vállalat sajtótájékoztatóján elhangzottakból.

2022. szeptember 23. Ép ésszel (2022. szeptember 23., péntek 14:30)
22:13
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória Szerkesztők: Lay Viktória