„Klubrádió

Ki és miért hagyta megbukni Völner Pált? Tényleg beáldozták, vagy nem volt más választás, mint feladni az államtitkárt? Erről és más korrupciós ügyekről is beszélgettünk Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel.

Harminc éve halt meg Aczél György. A kultúrpápa portréját Révész Sándor újságírótörténésszel rajzoltuk meg.
 
December 9-én, a Korrupcióellenes Világnapon volt 15 éves a Transparency International. Nem kellett témahiánnyal küzdeniük az ünnepnapon, a korrupció számos hazai táptalaja közül ezúttal az egyik vizsgált jelenség a Mészáros-klánhoz és a miniszterelnöki családokhoz is szervezesen kötődő turizmus volt. A gazdasági ágazatok közül talán az idegenforgalmi szektort sújtotta a leginkább a koronavírus okozta válság, ami a kiválasztottaknak azonban egyúttal további közpénzből való gazdagodási lehetőséget is jelentett. Az e körüli visszaélésekről számoltak be az évfordulón tartott konferencián, Józsa Márta összeállítása.   

Lesznek-e kézzel fogható eredményei a Washingtonban szervezett, kétnapos, pénteken befejeződött Demokrácia Csúcsnak? Miért nem hívta meg Biden elnök Orbán Viktort a rendezvényre illetve milyen következményei lesznek ennek? - erről kérdeztük az egykori államtitkárt, a Carnegie Alapítvány egyik szakértőéjt, Steven Feldsteint, illetve a German Marshall Alapítvány másik elemzőjét, Laura Thortont Washingtonban. Csernánszky Judit összeállítása.

Megbeszéltük a hét eseményeit Gáti Júliával, Korpás Krisztinával és Bolgár Györggyel.

2021. december 11. Hetes Stúdió (2021. december 11., szombat 15:00)
51:29
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter