„Zajlik

Hogy szeptembertől hogyan indul újra az ítélkezés a bíróságokon, megjósolhatatlan – mondják szakmai berkekben. Az alulfizetett alkalmazottak tömegesen lépnek le, a minisztérium nem látszik komolyan venni a helyzetet, pedig most az egymással ritkán egyet értó Országos Bírósági Hivatal és a Kúria vezetői együtt követelik a béremelést. Szepesházi Péter ügyvédet, volt bírót kérdeztük.

Mi volna a haszna, és mennyi volna az ára a mindenki számára kötelező egészségügyi szűrésnek? Született egy erről szóló, ám gyorsan visszavont törvénymódosítás. Pénzt és szakembert eleve nem rendeltek hozzá. A terv eleve megvalósíthatatlan, és számos etikai problémát is felvet – mondják a szakemberek. Józsa Márta körképe.

Ma már az egészen kis gyerekeket is egyre nehezebb elszakítani a virtuális világtól. A drogfüggőség mellett egyre gyakoribb a digitális, technológiai addikció is. A Sziget Fesztiválon éppen ezért rendeztek beszélgetéseket a fiatalok számára az úgynevezett Civil Szigeten. Csernyánszky Judit összeállítása.

Nyolc napból könnyen lehet 80 nap, és szó szerint a Föld körül, fent az űrben. Két amerikai asztronauta rekedt a Nemzetközi Űrállomáson, mert Boing űrhajójuk már odaúton megadta magát. Korábban egy Szergej Krikaljov nevű űrhajós hosszabbított kényszerűen, ő, mikor fellőtték, még szovjet volt, amikor lehozták, már orosz. Igen, ez 1991 ősze. Detre Örs Hunor űrkutató avatott be a részletekbe.

2024. augusztus 17. Hetes Stúdió (2024. augusztus 17., szombat 15:00)
53:42
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter