„Ki

Egységes ellenzék nincs, nem is volt, és kérdés, hány pártra vár lassú halál a közeljövőben. A Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd küszöb alatt van már. A baloldal eltűnni látszik, miközben állítólag 20 százalék baloldali szavazó van az országban. Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője volt a vendégünk.

Orbán Moszkvában: az uniós vezetők sorra jelentették be, hogy a féléves elnökség nem jogosít tárgyalásra Brüsszel nevében. Orbán azt mondta, ő csak kérdéseket tesz fel a béke érdekében. Után a Türk Tanács ülésére ment, az azeriek által megszállt hegyi-karabahi Shusába, ahonnan az örmény lakosságot elüldözték. Kerner Zsoltot, a 24.hu szakújságíróját kérdeztük.

Miben lehet, miben legyen, és miben lesz más az Unió az európai parlamenti választások után? Erről szerveztek angol nyelvű internetes eszmecserét: a résztvevők Bruszt László, a CEU Demokrácia Intézete igazgatója, Krekó Péter, a Political Capital vezetője, Claudio Radelli, a firenzei Európai Egyetemi Intézet professzora és Thu Nguyen, a Jacques Delors Központ igazgatóhelyettese. Kárpáti János beszámolója.

Az Európában is megfigyelhető politikai jobbra fordulás az Egyesült Királyságot nem érinti – a szavazók nagy része felsorakozott a Munkáspárt mögé. Az előzetes eredmények szerint kétharmad közeli győzelemről kérdeztünk egy szavazót és egy elemzőt. Előbbi, Sandra Ernstoff sajátos nevelési igényű gyerekek helyzetével foglalkozik, Thom Brooks pedig a Durham egyetem professzora. Csernyánszky Judit összeállítása. 

2024. július 06. Hetes Stúdió (2024. július 06., szombat 15:00)
52:35
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter