„Ki

Hiba, hogy nem nyomták újra a szavazólapokat, amikor Szentkirályi Alexandra az utolsó pillanatban visszalépett. Autokratikus körülmények között történt így a választás – állítja Tóka Gábor, a Vox Populi blog szerzője.

A Republikon Intézet szerdai választásértékelő pódiumvitáján ugyanazokat a tényeket – ahogy az már lenni szokott - gyökeresen eltérően értelmezte Závecz Tibor közvélemény-kutató és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője. Kárpáti János összeállítását hallhatták.

A XII. kerület most megválasztott polgármestere, a kutyapártos Kovács Gergely el kívánja távolíttatni az elmúlt 20 évben sokat kritizált Turul-szobrot. Zoltán Gábor író szerint az emlékmű az akkori és az újra előkerülő nyilasokat, szélsőjobboldaliakat idézi. De mielőtt jönnek a daruk és elviszik szerinte tisztázni kellene, hogy pontosan hogyan is kerülhetett éppen ide, a nyilas vérengzések egykori helyszínére ez a szobor.

Nem tudja ellenőrizni az Európai Bizottság (EB), hogy a szociális juttatások az ellenzéki önkormányzatokhoz is eljutnak-e. Andriana Sukova, az EB Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás igazgatóságának általános főigazgató-helyettese a héten Budapesten járt, ahol azt is hangsúlyozta: a pedagógusok béremelése kizárólag a kormányon múlott, hiába kommunikálták ennek ellenkezőjét. Csernyánszky Judit interjúja.

2024. június 15. Hetes Stúdió (2024. június 15., szombat 15:00)
54:05
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter